lou-doillon-elle-dk.jpg
Foto: MEGA
ELLE maj

Mød stilikonet og multitalentet Lou Doillon

af Nikita Hoffmann Andersen 30/04/2019
Det nyeste nummer af ELLE, der netop er kommet på gaden, er dedikeret til magasinets moderland: Frankrig. Vi kigger blandt andet nærmere på franske kvinder, der skiller sig ud på grund af deres intellekt og her springer særligt én kvinde i øjnene. Mød multitalentet, Lou Doillon, der i øvrigt er datter af 70'er-ikonet, Jane Birkin.

ELLEs majnummer er et overflødighedshorn af kærlighed til magasinets moderland: Frankrig.

Her stiller vi blandt andet skarpt på fem franske kvinder, som har en stemme, der høres tydeligt i 2019, hvad enten der er for deres kamp for sex, diversitet, kultur, svaghed eller alderstegn.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Én af dem er stilikonet og multitalentet Lou Doillon. Hende hører vi højt og tydeligt på grund af hendes kamp for den klassiske kultur, og som datter af klenodiet Jane Birkin og filminstruktøren Jacques Doillon tror vi ikke, kulturen har været en mangelvare i barndomshjemmet.

Inden Lou Doillion kom til verden, dannede Jane Birkin par med den franske skuespiller og musiker, Serge Gainsbourg, der med sine erotiske sange og underspillede budskaber forstod at provokere tidens pæne borgerskab. Jane Birkin og Serge Gainsbourg var gift indtil slutningen af 1970’erne - og deres datter, Charlotte Gainsbourg, er dermed Lous storesøster.

Hvem:

Lou Doillon, født d. 4. september 1982 i Neuilly-sur-Seine, Frankrig

Derfor skal du kende hende:

I sine 20’ere stod Lou Doillon i skyggen af sin berømte halvsøster, Charlotte Ganisbourg, men da hun i 2013 udgav sit debutalbum ”Places”, toppede den de franske hitlister, og Lou Doillon vandt prisen ”Best Female Artist” ved den franske musikprisuddelingsfest “Les Victoires de la Musique”. Som barn havde Lou Doillons kendte mor, Jane Birkin, ellers forsøgt at beskytte hende mod mediernes søgelys, men det ville hun ikke finde sig i, og som 15-årig gjorde Lou Doillon oprør og gik ud af skolen. Heldigvis har den franske rebelinde dog klaret sig rigtig godt alligevel, og i dag er Lou Doillon gået hen og blevet en yndet muse for nogle af de største franske modehuse, som Givenchy og Chloé.

Se også: Her er de 10 franske Instagram it-girls, du skal kende.

Og livet i kameralinsens søgelys er noget, som Lou Doillon har været vant til lige siden barndommen. Hun voksede nemlig op i Paris sammen med sin berømte mor, Jane Birkin, som gjorde karriere både indenfor film- og musikverdenen, mens hendes far var filminstruktøren Jacques Doillon. Jane Birkin havde indtil slutningen af 1970’erne været gift med den franske provocateur, Serge Gainsbourg, og selvom de to ikke dannede par, mens Lou Doillon voksede op, kom Serge meget ofte i hjemmet, og Lou har fortalt, at hun kaldte ham sin ”Papa Deux” (anden far, red.).

Lou Doillon tog allerede som seks-årig hul på skuespillerkarrieren, da hun spillede sammen med sin mor, Jane Birkin, og halvsøster, Charlotte Gainsbourg, i filmen ”Kung-fu Master!”. Hendes far, filminstruktøren Jacques Doillon, castede hende otte år senere til en rolle i den franske film ”Trop (peu) d’Amour”, og båret frem af sine forældre, fulgte der i årene efter flere filmroller. Som voksen besluttede Lou Doillon sig dog for, at det skulle være slut med de familie-genererede filmroller. Hun ville ud og realisere sig selv og være uafhængig af sin berømte og indflydelsesrige familie.

Og det lykkes hende så sandelig også, at rive sig fri af familiebåndene, idet hun vandt ”Best Female Artist” ved den franske prisuddelingsfest ”Les Victoires de la Musique”. Men før Lou Doillon nåede så langt, måtte hun meget igennem på den private front. I 2002 som 19-årig blev hun nemlig gravid med musikeren, Thomas-John Mitchell, som forlod hende bare et år efter, at deres søn Marlowe blev født. Hun har tidligere udtalt, at årene som nybagt mor i starten af 20’erne var svære, og at hun følte sig ensom med hjertesorger. Filmbranchen ville ikke have noget med hende at gøre, og i samme periode mistede hun sin fætter, Alexander Birkin, som dødede i en trafikulykke.

Læs også: 10 ting du med garanti ikke vidste om den ikoniske Birkin-bag fra Hermès

Men den tristhed, som Lou Doillon oplevede i begyndelsen af 20’erne, varede heldigvis ikke ved. I dag går hendes karriere som musiker nemlig rigtig godt, og hendes smukke udseende har ligeledes endt ud i en karriere som model.

I 2009 fik Lou Doillon sin debut som ansigt for Givenchy, da hun poserede i en sort-hvid video og afslørede tatoveringer på sin bare hud. Lou Doillon er også elsket for sin stil, og så er hun fast gæst på første række, når modehuse som Chanel og Saint Laurent holder show.

Højdepunkter:

1988: Gør sin filmdebut i filmen ”Kung-fu Master!”

1998: Spiller med i filmen "Trop (peu) d'amour", instrueret af faderen Jacques Doillon.

2002: Føder sønnen Marlowe.

2007: Medvirker som en af de fremtrædende kvinder i Pirelli-kalenderen.

2009: Gør sin debut som muse for Givenchy med en kortfilm for huset.

2010: Medvirker i Gossip Girl som sig selv.

2013: Med sit debutalbum vinder Lou Doillon prisen “Best Female Artist” ved den franske prisuddelingsfest “Les Victoires de la Musique”.

2014: Ansigt for Chloés kampagne.

2015: Udgiver sit andet album ”Lay Low”.

2019: Udgiver sit tredje album "Solioquy".

I dag har Lou flere end 292.000 følgere på Instagram, hvor hun deler ud af sine talenter som singer-songwriter, tegner, model, skuespillerinde - ligesom hun er en ivrig forkæmper for den klassiske kultur, hvilket blandt andet kommer til udtryk i litteraturanbefalinger. Mød og følg hende på Instagram HER.

Du kan desuden møde Lou på side 82 i ELLEs majnummer, hvor vi også stiller skarpt på andre franske kvinder som Garance Dore, Samar Seraqui de Buttafoco og Sophie Fontanel.

Lou Doillon er flere gange blevet udråbt til stilikon, og i galleriet herunder har vi samlet en række billeder af den franske muse. Scroll løs:

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her