Foto: All Over Press
Celebrity style

Mandagsmuse: Chanel Iman

af Christine Ertbøll 28/07/2015
Topmodel Chanel Iman blev opdaget af Vogue's chefredaktør Anna Wintour, og i en alder af kun 16 år blev hun den tredje mørke model nogensinde på forsiden af Vogue. Chanel Iman er siden blevet en af catwalkens mest eftertragtede modeller. Lær hende at kende her...

HVEM
Chanel Iman Robinson, topmodel. Født 1. december 1990.

DERFOR SKAL DU KENDE HENDE

Chanel Iman blev født i Atlanta, Georgia, men voksede op i Los Angeles, Californien. Imans mor er halv koreaner og hendes far afroamerikaner, og med sine kun 24 år og meget unikke udseende er hun blevet kendt som amerikansk topmodel - specielt for sit arbejde som Victoria’s Secret Angel.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Efter at have landet en tredje plads i Ford’s 'Supermodel of the World' konkurrence, var der ikke andet for, end at skrive kontrakt med det attraktive modelbureau – og endda kun som 13-årig!

Alderen var dog ingen forhindring for hende, da hun senere hen har lavet en utallig mængde arbejde for verdens største modehuse. Christian Dior, Yves Saint Laurent, Louis Vuitton, Balenciaga, Tom Ford, Dolce & Gabbana, Versace, Hermès, Jean Paul Gaultier, Alexander McQueen, Ralph Lauren og Max Mara er bare nogle få af de navne, der klædte Chanel på til shows sæson efter sæson, og Bottega Veneta, Ralph Lauren og DNKY er kampagner hun også har formået at erobre.

Se også: Lily-Rose Depp er nyt ansigt for Chanel

Chanel gik Victoria’s Secret Fashion Show i 2009, 2010 og 2012, og efter succes hos mærket fik Chanel vinger i 2010 og blev officielt en Victoria’s Secret ange,l og siden da er Iman også blevet brugt som model for mange af brandets kampagner.

Under et 3.1 Phillip Lim-modeshow i 2007 blev Chanel Iman spottet af Anna Wintour, chefredaktøren for Vogue. Samme år blev Chanel valgt til forsiden af maj-nummeret af Vogue, og hun blev omtalt som en af verdens næste topmodeller af den respekterede chefredaktør.

På trods af historiens mange smukke mørke modeller, var Chanel kun den tredje, der fik lov at pryde Vogue forsiden – og som bare 16-årig, var hun i øvrigt også den yngste forsidemodel nogensinde.

Se også: Mandagsmuse: Hannah Murray

Forsiden for Vogue er i øvrigt også kun én af mange – her er ELLE, i-D Magazine og Vogue også kun eksempler på de magasiner, hvorpå hun har præget forsiden med sit karakteristiske udseende.

Dog var det ikke kun modelkarrieren, der boblede indeni Chanel, for i begyndelsen af 2010 åbnede hun sin eget tøjbutik i Californien ved navn The Red Bag. Men heller ikke tøjbranchen var nok for den unge model, for man ser hende også i både Beyonces musikvideo Yonce og Ushers musikvideo til sangen Dive.

Velgørenhed er også en del af Chanel Imans beskæftigelser, og et hovedfokus for modellen er at give tilbage til samfundet. De gode formål går blandt andet til lokale organisationer i hendes hjemby, herunder tøj- og skolematerialedonation til sin families lokale kirke i byen Los Angeles .

HØJDEPUNKTER

2006: Chanel flyver til New York for at deltage i Ford’s Supermodel of the World contest, som resulterer i en tredjeplads for den unge model og efterfølgende en kontakt hos det eftertragtede modelburea

2007: Iman optræder for første gang på forsiden af Teen Vogue og siden hen adskillelige gange i selskab med modelkollegaerne Karlie Kloss, Ali Michael og Jourdan Dunn

2007: Sammen med sin mor deltager Chanel i en episode af The Tyra Banks Show

2009: Chanel er den første sorte model til at gå for Gucci siden 2001

2010: Efter at have medvirket Victoria’s Secrets shows to år i træk, får Chanel sine vinger, og er nu officielt en af mærkets såkaldte angels.

2012: Chanel bliver kampagneansigt for det amerikanske ungdomsmærke Forever 21’s Holiday Campaign, og laver sin egen personlige ønskeliste til mærkets hjemmeside, tilgængelig for alle at shoppe

2013: Iman taler ud om det voksende raceskel i modelbranchen kort efter AW13 modeugen, hvor over 87% af modellerne var hvide

2014: Et års parforhold skulle vise sig at være alt – Chanel og kæresten A$AP Rockey går fra hinanden for efter sigende at fokusere på hver deres karriere

2015: Chanel Iman spiller med i den amerikanske krimi-komedie film Dope, som Pharrell Williams er executive producer på, sammen med bl.a. Tyga og A$AP Rockey

BONUSINFO

Chanel har kontrakt hos ingen færre end IMG New York, IMG Paris, IMG Australia, d’management group Milan, Unique Denmark og Visage Management. Iman var en del af Sports Illustrated Swimsuit Issue 2014, og sammen med hendes arbejde for Victoria’s Secret har dette været med til at placere hende blandt de mest sexede modeller i verden.

Den unge model får skabt sin status i branchen, og bliver ikke kun set foran kameraet – hun optræder nemlig også som gæstedommer i sæsonpræmieren af America’s Next Top Model, og får ansvaret af at bedømme og rådgive nogle af verdens kommende topmodeller.

Se også: Chanel præsenterer 'Mademoiselle Prive'-udstilling i London

I galleriet har vi samlet en række billeder af den smukke og stilsikre Chanel Iman. Få et gensyn med denne uges mandagsmuse!

Psst... Brug pilene i galleriet eller 'swipe' dig igennem.

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her