Mandagsmuse: Rihanna
Foto: All Over Press
Celebrity style

Derfor er Rihanna et stilikon

Af Redaktionen 8/06/2015
Vi kan ikke komme udenom om den internationale superstjerne, der kan det hele! Hun er en af årtiets største kunstnere, og så er hun et førende stilikon. Bliv lidt klogere på superstjernen Rihanna lige her.

Rihanna er af de fleste kendt for sin gennemproducerede og højprofilerede popmusik. Hun er en af vor tids absolut bedst sælgende kunstnere, men hun er også så meget mere end det! Med sine mange år i rampelyset er Rihanna blevet både stilikon, skuespiller, designer og frontkæmper for velgørenhed.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Se de kendtes vilde babynavne

Hvem:
Robyn Rihanna Fenty er født d. 20. februar 1988 i Saint Michael på Barbados. Hendes far er fra Barbados og hendes mor er fra Guyana.

Derfor skal du kende hende:

Kameraerne knipser omkring hende, hun har en bred fanskare og et frit sind, og så er hendes outfit altid gennemtænkt. Rihanna er et stilikon og en inspirationskilde, som favner alle tendenser. Selv er hun meget fascineret af Prinsesse Diana, og om mode siger hun: "Wear the clothes. Don't let them wear you."

I betragtning af hendes kun 30 år har hun allerede haft en lang og succesfuld karriere. Med over 60 millioner følgere på Instagram, kan det være svært at tro, at hun voksede op som en ganske normal pige på Barbados.

Hun startede allerede med at synge som syvårig og vandt både skønhedskonkurrencer og talent shows på sin skole. Hendes liv ændrede sig for evigt, da en ven introducerede hende til Evan Rogers, producer fra New York. Rogers arrangerede et møde med Jay Z, administrerende direktør for Def Jam Records. Han hørte hende synge og hun skrev kontrakt med Def Jam i en alder af kun 16 år.

Rihanna er ikke kun en talentfuld og smuk sangerinde, som har vundet et utal af priser. Udover også at være grammyvinder og et af tidens største stilikoner, har hun også et stort hjerte og plads til masser af omsorg. Hun har blandt andet inviteret fans på ferie, og hun har i mange år været involveret i meget velgørenhed, især for kriseramte børn.

Som kreativ designer for Puma og Armani samt kampagneansigt for blandt andre Balmain, Gucci og Dior har Rihanna opnået fænomenal succes, og du kan med god samvittighed lade dig inspirere af den velklædte superstjerne.

Læs også: 11 ting du (muligvis) ikke vidste om Sex and the City

Højdepunkter:

2003: Rihannas trio møder produceren Evan Rogers. Gruppen kommer til audition hos Rogers, der udtaler, at "i det øjeblik Rihanna kommer ind i stuen, er det som om, de to andre piger ikke eksisterer." Rihanna flytter senere til USA for at bo sammen med Rogers og hans kone.

2004: Rihanna er til audition hos Jay Z ved Def Jam Records og imponerer ham nok til at få en aftale i hus. Hun vinder Miss Combermere Beauty skønhedskonkurrence.

2005: Rihanna får sit gemmenbrud i musikbranchen med udgivelsen af sit debutalbum Music of the Sun, som får en tiendeplads på Billboard Top 100. Sangen "SOS" bliver Rihannas første nummer 1 hit.

2006: Hun opretter sin "Believe Foundation" til hjælp for døende børn.

2007: Har sin første turné alene og bliver kåret som årets stilikon i Seventeen Magazine.

2008: Vinder priserne for bedste kvindelige pop/rockkunstner og bedste kvindelige soul/R&B-kunstner ved American Music Award.

Rihanna deltager i "Mode mod AIDS"-kampagnen for H&M. Kollektionen er designet til at henlede opmærksomheden på AIDS. Den bliver udgivet i H&M i begyndelsen af februar 2008.

Bliver ambassadør for Cartiers LOVECHARITY-armbånd, og optræder for Madonnas "Raising Malawi", som er en velgørenhedsorganisation, der skal bekæmpe den ekstreme fattigdom og modgang i Malawi.

Rihanna vinder sin første Grammy med singlen "Umbrella". I dag har hun vundet 8 Grammys i alt.

2009: Rihannas daværende kæreste Chris Brown får en betinget voldsdom efter at have slået Rihanna. Overfaldet fylder meget i pressen.

2010: Rihanna og rapperen Eminem arbejder tæt sammen og laver singlen "Love the Way You Lie", der bliver en stor succes på verdensplan.

2011: Bliver den yngste sorte kvinde på forsiden af ​​amerikanske Vogue og får titlen som den mest sexede kvinde af Esquire magazine.

Rihanna og Britney Spears laver en surprise performance ved ABC Award show. Denne optræden huskes af mange som en af de bedste og mest spændende optrædener nogensinde.

I november 2011 bliver hendes første mode-kollektion lanceret hos Armani.

2012: Hun bliver kåret som en af Time Magazine's 100 mest indflydelsesrige mennesker på verdensplan.

2013: Hun vinder The Icon Award ved American Music Awards, fordi hendes arbejde har dyb indflydelse på popmusik på et globalt plan.

2014: Rihanna bliver hyldet som årets stilikon ved CFDA Fashion Awards. Hun er iført kjolen, som senere bliver kendt som The naked dress. Netop denne kjole omtales som den stærkeste feministiske erklæring, popverdenen har set til dato.

Rihanna lægger et billede på Instagram, hvor hun er topløs. Men billedet er for stærkt for Instagram, som nedlægger hendes profil midlertidigt. Dette får sangerinden til at slette sin profil i protest. Hun er dog senere vendt tilbage til Instagram.

2015: Rihanna bliver den hædrede kunstner ved YouTube Music Awards.

2016: Rihanna sparker året i gang med udgivelsen af sit ottende album, Anti, som hurtigt vinder platin. Samme år tager hun på verdensturnéen ’The Anti World Tour’, hvor hun giver den gas som ’Bad Gal RiRi’.

2017: Rihanna starter året ud med at modtage prisen ’Harvard Humanitarian of the Year’, og i sin takketale på Harvard University gør hun det klart, at alle både kan og bør hjælpe hvor de kan: ”Alt du behøver, er at hjælpe én person, uden at forvente at få noget igen”, konstaterer hun.
2017 er også året, hvor Rihanna lancerer makeuplinjen ’Fenty Beauty’, der næsten revolutionerer makeupmarkedet. Rihannas nye foundation findes nemlig i over fyrre forskellige farvenuancer, og den matcher alle hudtyper- og farver – sådan!

Læs også: Se 18 af tidens største skuespillere i deres første rolle

Bonusinfo:

Rihanna er Guccis ansigt ved UNICEF-kampagnen, der støtter børn i Afrika gennem salg af Tattoo Heart-kollektions tasker. Hun har udgivet syv studiealbums og 58 singler. Så er hun den højest betalte kvindelige berømthed, til at sidde på forreste række ved modeshows.

Rihanna er også brandambassadør for Dior, og hun har, som den første berømte ambassadør nogensinde, lavet et designsamarbejde med det franske modehus. Hun designede en serie af solbriller, der var inspireret af 'Star Treks' Geordi La Forge.

Som kreativ direktør for 'Puma', har Rihanna lanceret ready-to-wear-kollektionen, Fenty X Puma.

Rihanna er venner med blandt andre Beyonce, Cara Delevingne, Katy Perry og Jay-Z, og så har hun haft over 150 forskellige frisurer siden hendes karriere startede.

Følg hende på både Instagram og Twitter og få et gensyn med den skønne superstjerne i galleriet.

Psst... Brug pilene i galleriet eller 'swipe' dig igennem.

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her