Derfor er Cate Blanchett et stilikon
Foto: All Over Press
Celebrity style

Derfor er Cate Blanchett et stilikon

18/05/2015
Udover at være en af verdens mest populære skuespillerinder, kampagneansigt for blandt andre Giorgio Armani og tredobbelt Oscar-vinder, er skønne Cate Blanchett i den grad også et stilikon! Læs om den smukke, dygtige og elegante australske kvinde her...

Hun er en af verdens mest populære skuespillerinder, er kampagneansigt for nogen af de mest eksklusive brands, feminist og talskvinde for piger og kvinder, har vundet tre Golden Globes og, hvis det ikke skulle være imponerende nok, så har hun også vundet hele to Oscars. Vores mandagsmuse er selvfølgelig ingen andre end den elegante australske kvinde med den fineste porcelænshud: fantastiske Cate Blanchett.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvem:

Cate Blanchett, født d. 14. maj 1969 i Melbourne, Australien. Skuespillerinde og kampagneansigt.

Derfor skal du kende hende:

Du ser sikkert sjældent paparazzibilleder af hende, men kender hende som flittig skuespillerinde fra storfilm og elegant stjerne på den røde løber. Og der er ingen tvivl om, at Cate Blanchett har et af de bedste CV'er i Hollywood. Hun er kendt for at kunne spille alle slags roller og har sagt i et interview til Daily Telegraph, at hun er meget varsom med de roller, hun vælger, omend hun bestemt ikke er bange for at prøve noget nyt: ”Jeg føler, at hver rolle, jeg spiller, kræver en stor indsats, en indsats om at kunne starte forfra igen og ikke vide hvor og hvordan, man skal starte. Efter hver rolle siger jeg altid ’Det var det, jeg er færdig nu. Ikke mere skuespil’. Så skal jeg altid lige blive lidt overtalt til det igen, det kommer tilbage med tankerne om produktionen, menneskene, samtalerne og alt det, som får tingene til at fungere, når man laver film. Hvis det ikke er en indsats, hvis jeg ikke prøver at tage et nyt sted hen, rent mentalt, så kan jeg ligeså godt blive hjemme.”

Læs også: Derfor er Gun-Britt Zeller et stilikon

Det er måske også derfor, at hun en gang imellem skifter fra film til teater, så hun kan få lidt af et pusterum. Hun og hendes mand, manusforfatter Andrew Upton, var nemlig i ca. fem år kunstneriske direktører for Sydney Theatre Company, hvilket betød, at de boede i afslappede Australien i stedet for det travle L.A. Cate Blanchett kan dog ikke lade filmene være for længe, og hendes unikke talent har gjort, at hun har vundet to Oscars for to meget forskellige roller. Den første var for kostumefilmen The Aviator (2004), som finder sted i 1913. Her spiller hun rollen som skuespillerinden Katharine Hepburn, der var kæreste med mediemogulen og flyentusiasten Howards Hughes (spillet af Leonardo DiCaprio). Filmen fik en masse omtale og var nomineret til 11 Oscars, men vandt ’kun’ fem, deriblandt Cate Blanchetts.

Sin anden Oscar vandt hun for Blue Jasmine (2013), hvor hun spiller den skrøbelige, forladte newyorker Jasmine, som flytter hjem til sin søster i San Francisco. Blue Jasmine var instrueret og skrevet af Woody Allen, og hun var den syvende skuespiller, der vandt en Oscar i en Woody Allen-film, men det er kun hende og Diane Keaton, som har vundet en Oscar for at spille en hovedrolle i en af Woodys film.

Se også: Rihannas første Dior-kampagne

Cate Blanchetts roller er altid 'anderledes', og det giver ret god mening, for Cate Blanchett er bestemt ikke som alle andre skuespillerinder; hun har en medfødt elegance, og selv om hun er diskret og ikke søger nogens opmærksomhed, får man alligevel straks øje på hende, når hun kommer gående ned ad den røde løber. Hun lyser simpelthen op. Hun er da også kampagneansigt for Armani, og loyal, som hun er, har hun næsten altid Armani på til et event; jakkesæt eller kjole. Ikke overraskende havde hun derfor også den smukkeste Armani-kjole på til Oscar-uddelingen i 2014; kjolen var den dyreste af alle den aften, med en pris på ca. 690.0000 kr. Men hvis nogen kan bære en sådan sag uden at miste jordforbindelsen, så er det uden tvivl Cate Blanchett. Som hun nemlig selv har sagt til The Telegraph, så skal ”En engageret kvinde i dag ikke undskylde for sine handlinger, sine valg eller sine resultater.” Vi kunne ikke være mere enige med hende.

Højdepunkter:

1993: Cate Blanchett får sin første rolle på tv-skærmen i Police Rescue. Hun vinder også sine første priser fra ’Sydney Theatre Critics Circle Newcomer Award’ for Top Girls og Kafka Dances (teaterstykker).

1998: Cate Blanchett vinder en Golden Globes for bedste kvindelige hovedrolle som dronning Elizabeth I i filmen Elizabeth.

2004: Vinder sin første Oscar for bedste kvindelige birolle (som den tomboy-elegante skuespillerinde Katharine Hepburn) i filmen The Aviator.

2007: Cate Blanchett mangler ikke opgaver, men bliver ofte tilbudt roller og kampagner. Hendes svar er dog, at hun kun påtager sig de opgaver, som hun virkelig brænder for. Da hun i 2007 blev ambassadør og kampagneansigt for LuxurySkincare SK-II, var det således på baggrund af, at det allerede var et af hendes yndlingshudplejemærker. Det (og solcreme) er medvirkende ingredienser bag hendes fejlfri porcelænshud.
Samme år vinder hun endnu en Golden Globes for bedste kvindelige birolle i filmen om Bob Dylan, I’m Not There.

2008: Den 5. december modtager hun en stjerne på Hollywoods Walk of Fame.

2010-12: Flittige Cate Blanchett kan ses i en del meget forskellige slags film, bl.a. Robin Hood (action/adventure), The Last Time I Saw Michael Gregg (komedie), Hanna (adventure/thriller) og Hobbitten: En uventet rejse (fantasy).

2013: Cate Blanchett bliver kampagneansigt for Armanis parfume Sì. Hun vinder også sin anden Oscar og tredje Golden Globes for hovedrollen i Blue Jasmine, instrueret af Woody Allen.

2014: Cate Blanchett er kampagneansigt for de eksklusive ure IWC, i deres kampagnevideo er hun dog ikke det eneste velkendte ansigt, hun kan nemlig ses med skuespillerkollegerne Emily Blunt, Xun Zhou, Ewan McGregor og Christoph Waltz.

2015: Hun er med i filmen Eventyret om Askepot, hvor hun har rollen som den onde stedmor.

2016: Cate Blanchett bliver nomineret til en Oscar for hendes hovedrolle i filmen Carol, hvor hun spiller den glamourøse Carol Aird.

2017: Hun spiller med i Manifesto, en film hvor hun spiller 13 forskellige og små roller, blandt andet som hjemløs mand og benhård, kvindelig børsmægler.

Bonusinfo:

Da Cate Blanchett bare var to år gammel, døde hendes kun 40-årig far af et pludselig hjertestop. Hendes mor blev aldrig gift igen, og mormoren flyttede ind i deres hus for at hjælpe til. Cate Blanchett mener derfor, at fordi hun har været i et miljø med så stærke kvinder, har det uden tvivl hjulpet hende med selv at blive en stærk og hårdtarbejdende kvinde.

Hun er gift med manuskriptforfatteren Andrew Upton, som bl.a. har skrevet Stories of Lost Souls (2005), Gone (2006) og The Turning (2013). Sammen har de fire børn, de tre sønner Dashiell John, Roman Robert og Ignatius Martin samt datteren Edith Vivian Patricia, som de adopterede fra USA i 2015.
Hun har været nomineret for syv Oscars, og er den eneste kvinde nogensinde, som er blevet nomineret for at spille den samme person i to forskellige film, nemlig dronning Elizabeth I af England i Elizabeth (1998) og Elizabeth: The Golden Age (2007).

Da hun fik sin første lønseddel fra et skuespiljob, valgte hun at købe et Armani-jakkesæt. Hun har brugt det så meget, at det nærmest er slidt op.

Hun er blevet kåret som en af smukkeste kvinder i verden af People's Magazine.

Læs også: De 25 største fiktive stilikoner nogensinde

I galleriet har vi samlet en række billeder af den skønne og stilsikre Cate Blanchett.

Psst... Brug pilene i galleriet eller 'swipe' dig igennem.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-04-03/jacquemus-evt-med-buksen-til.jpg

Jakke, Jacquemus, 4.400 kr.

Køb her
/2023-04-03/jacquemus.png

Jeans, Jacquemus, 3.170 kr.

Køb her
/2023-04-03/prada-option-i-sort-og-hvid.png

Hæle, Prada, 6.400 kr.

Køb her
/2023-04-03/trine-tuxen2.png

Øreringe, Trine Tuxen, 1.200 kr.

Køb her
/2023-04-03/antipast-hos-another-nue.png

Sokker, Antipast hos Another Nue, 330 kr.

Køb her
/2023-04-03/anthurium.png

Blomster, Blomster Bjarne, 128 kr.

Køb her
/2023-04-03/skall.png

Cardigan, Skall Studio, 2.900 kr.

Køb her
/2023-04-03/masterpiece-2-in-1-lash-wow-aben-002.png

Masterpiece 2 in 1 Lash Wow Mascara, Max Factor hos Matas, 150 kr.

Køb her
/2023-04-03/marni-2_0.jpg

Taske, Marni, 4.100 kr.

Køb her
/2023-04-03/macfy23_lockedkiss_lipcolour_doyenne_open_3000x3000.png

Locked Kiss Ink 24HR Lipcolour Doyenne, Mac hos Zalando, 270 kr.

Køb her
/2023-04-03/louise-roe-hos-bahne.png

Champagne glas, Louise Roe hos Bahne, 600 kr.

Køb her
/2023-04-03/aiayu.jpg

Skjorte, Aiayu, 1.300 kr.

Køb her
/2023-04-03/flatlist.png

Solbriller, Flatlist, 1.600 kr.

Køb her
/2023-04-03/honey_300122_06311.png

Cleanser, Honey, 280 kr.

Køb her
/2023-04-03/sea-home.png

Pude, Sea home, 1.280 kr.

Køb her