Her er den nye serie til dig, der elskede The Crown og Downton Abbey

Forrige år kunne ingen få armene ned over Downton Abbey, og i sidste halvdel af 2016 talte alle om dramaserien The Crown, der begge fængede med sine visuelt fascinerende produktioner og karakterfulde pletskud. Men et nyt år kalder på et nyt serie-crush, og til dig, der (også) var helt betaget af fortællingerne om det adelige England og moderne engelske monarki, er der en ny serie-snack i vente! 

Den engeske producent PBS, der står bag serie-succesen Downton Abbey, har nemlig skabt en længeventet mini-serie om den engelske regina over dem alle: Dronning Victoria. Mini-serieren, Victoria, der er en forførende (og sand) fortælling omkring den unge Dronning Victorias liv, begynder dét øjeblik hun indtager tronen som den regerende engelske monark i 1837 i en alder af blot 18 år.

Læs også: Det nye serie-crush anno 2017 hedder Big Little Lies

Serien er allerede spået til at blive en succes på højde med Downton Abbey for PBS, og vi kan næsten ikke vente med at opleve den intense og passionerede kærlighedshistorie, der udspillede sig mellem Dronning Victoria og Prins Albert, inden de to fik hinanden og holdt sammen lige indtil Prins Alberts tidlige død i en alder af blot 42 år. Regentparret havde imidlertid fået hele ni børn sammen og Victoria var den længst regerende britiske monark, indtil hun i 2015 blev overgået af sit tipoldebarn, Dronning Elizabeth den II, hvis regentperiode kan opleves i Netflix-serien The Crown.

Ligesom vi kender det fra The Crown, tegner mini-serien Victoria et portræt af mennesket under den tunge krone, og man følger Victoria navigere og styre det britiske imperium i alt fra skandaler og korruption til politiske intriger - et virke, der gør hende en af de mest magtfulde kvinder i verden nogensinde. 

Se også: Her er den nye trailer til Fifty Shades Darker

Miniserien Victoria er i otte afsnit, og havde premiere på engelske PBS d. 15. januar 2017, hvor den tiltrak næsten ligeså mange seere, som første afsnit af Downton Abbey gjorde det ved sin urpremiere. Det er endnu ikke offentliggjort hvornår og hvor serien kan ses på dansk TV og streaming-tjenester, men mon ikke det er et spørgsmål om (kort) tid, før der er godt nyt fra de engelske fronter?  

Rollen som Victoria spilles af den endnu ikke så kendte britiske skuespillerinde, Jenny Coleman, som har medvirket i filmen Mig før Dig fra 2016. 

Pssst...! Planlægger du en tur til London, så gå ikke glip af Victoria og Albert museet, der altid er et besøg værd! 

Se med i galleriet hvor vi har samlet et udvalg af billeder fra dramaserien. 

PBS er ude med mesterværket Victoria - til dig der (også) elskede The Crown

ELLE nyhedsbrev

Relaterede artikler