ELLE guider: 7 fine værtindegaver

Du kender hende sikkert: Værtinden, der altid er super-tjekket og overskudsagtig. Hende, der byder sine gæster velkommen med spændende og eksotikse snacks, som hun "lige har rystet ud af ærmet", lækre drinks, en toptunet menu der får smagsløgene til at danse jitterbug på tungen og en borddækning, der giver dronningens nytårstaffel baghjul. Alt spiller, og der er intet, der slår det, at blive inviteret til en fest hos en værtinde, der gør en dyd ud af at skabe de bedste omgivelser for sine gæster.

Men det at være en god værtinde kræver også ofte lidt forberedelse, også selvom den gode værtinde henkastet vil sige det modsatte. Vi har dog luret værtinderollens praktiske bagside, og hvis du vil være den gode gæst til værtindens fest, er det en fin skik at anerkende værtindens anstengelser - store som små - ved at medbringe en lille værtindegave. 

Med værtindegaver er det ofte tanken, der tæller, og det du har med behøver ikke være hverken stort eller kostbart. Ofte er en yndig buket dét, der virker mest naturligt at række over dørtærsklen, når værtinden åbner hoveddøren, men konskulterer man den gode gamle - og stadig aktuelle - Emma Gad, så kan det ind i mellem være en god idé at tænke i andre gavebaner end blomster, når værtinden skal have en lille erkendtlighed for at hun har fået selskab, mad, vin og atmosfære til at gå op i en højere enhed for en aften. 

Læs også: ELLE Guider: Sådan holder du den perfekte nytårsaften 

Vi har samlet 7 fine bud på værtindegaver, der kan være til glæde og nytte for aftenens værtinde i lang tid efter festen er slut, og som du kan tage med under armen, når du skal på julevisit eller til årets sidste fest. 

ELLE guider: 7 skønne værtindegaver

Giv hende en gave, hun vil elske

Relaterede artikler