Danskernes favoritdestination post corona
Foto: Rostra Kommunikation / Icelandair
Rejsefeber

Den her rejsedestination er danskernes foretrukne post Corona

af Camille Fallesen 9/06/2021
Efter en lang periode med aflyste ferier til det store udland, er danskerne nu igen ved at være rejseklar. Men noget har ændret sig under Corona. De populære badeferier er blevet skiftet ud med bjerge og vandresko, og særligt ét lands popularitet stormer frem.

En ny undersøgelse viser, at danskerne nu er mere end klar på at rejse til udlandet igen efter mere end et år med strenge Corona-rejserestriktioner. Men én ting har ændret sig: danskernes rejseadfærd.

Danskerne er i dag blevet mere forsigtige og foretrækker friluftsferier i sikre lande, og derfor må de førhen så populære badeferier til de europæiske strande se sig slået.

Læs også: Denne populære Disney-film får en efterfølger

Danskerne vil rejse som aldrig før

I en ny analyse foretaget af Analyse Danmark, viser det sig, at de fleste danskere drømmer om at rejse som de plejede før Corona, når det igen bliver muligt – og at deres fortrukne transportmiddel igen vil blive flyet. Det samme gør sig gældende for den ældre del af befolkningen.

Foto: Rostra Kommunikation / Icelandair

Danskerne drømme rom ét bestemt land

Badeferien er som sagt blevet overhalet af andre ferietyper. og især friluftsrejser er noget, som danskerne hungrer efter. Især til specielle rejsedestinationer.

Danskerne er ovenpå Coronasituationen blevet mere påpasselige med hvilke rejsedestinationer, de skal på, og vægter gerne de lande, som har formået at holde smitten for døren, højt.

Læs også: Ny streamingtjeneste Snart kan din hund også se TV

Og her vinder Island førstepladsen som rejsedestinationen, de fleste danskere drømmer om at rejse til efter Corona.

Undersøgelsen viser, at hele 63 procent af de adspurgte danskere ønsker at rejse til den europæiske østat Island. Det skyldes, at landet er den sikreste rejsedestination, og derfor vinder den over danskernes normale favoritdestinationer som Spanien, Italien og Grækenland.

Men udover at være den sikreste rejsedestination, så skyldes Islands popularitet nok også deres mange unikke naturattraktioner, som giver danskerne mulighed for at få en aktiv friluftsferie – som vi drømmer om.

Læs også: København får topplacering på attraktiv liste

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Danskernes begejstring for det smukke land vækker naturligvis begejstring hos flyselskabet Icelandair:

”Vi er glade for, at så mange danskere stadig har lyst til at rejse, når man tager Corona-pandemien i betragtning. Island er ikke kun sikkert, rent og rummeligt, men tilbyder også smuk natur og vildmark,” fortæller Birna Ósk Einarsdóttir, Chief Commercial Officer, Icelandair.

Og vi må give Birna ret. Island er en unik destination, hvis du drømmer om natur og frisk luft.

Hvis du går mere op i, hvordan selve hotelværelset ser ud, så finder du herunder i galleriet 7 danske hotelværelser, der er værd at rejse efter.