Slow fashion Sådan vil unge talenter gøre fremtidens modeindustri grønnere

Foto: Courtesy of Press Office

Alternative Fashion Week CPH og Tekstilrevolutionens sommerskole har i denne uge rettet solbrillerne og blikket mod bæredygtighed, herunder slow fashion, upcycling, anti-tøjspil samt arbejdsforhold og diversitet i modebranchen.

Tuborgfondet mener, at det er de unge, spirende talenter, iværksættere og trendsættere, der er fremtiden. Med en ganske særlig gnist - og ikke mindst gejst - har de alverdens ideer til, hvordan modebranchen og vores købeadfærd bliver mere bæredygtig.

Læs også om: Katrine fra Løvens hule, der fremstiller badetøj af plast fra havet

Det er første gang Alternative Fashion Week CPH vil løbe af stablen, og det finder sted den 6. august 2021 kl. 19.00, og den 7. august 2021 kl. 18.00, i Støberiet på Blågårds Plads 5. Overskriften 'slow fashion' står skrevet i grøn, og heri vil de unge bag gøre København til verdens hovedstad for bæredygtigt design.

Forperson for foreningen Alternative Fashion Week CPH, Clara E.B. Nielsen, fortæller:

"Med Alternative Fashion Week CPH vil vi skabe et bæredygtigt og mere inkluderende billede af modebranchen. Det er naturvin, slow fashion og queermodeller. Det er unge designeres bud på, hvordan industrien kan revolutioneres. Det er sommerens event. Så ta' din bedste kammerat med og kom og oplev 2021s vildeste modeinstallation og slowfashion-marked."

Alternative Fashion Week CPH skal anses som en platform for Danmarks små, skabende designere og kunsthåndværkere, hvor de kan præsentere deres bud på grøn og bæredygtige mode. Der er også sat tid af til et modeshow, opført af et interaktivt performanceteater, hvor forskellige beklædningsdele vil være med til at fortælle sin egen historie.

Læs også: Hermés lancerer verdens første svampebaserede lædertaske

Et samfund når aldrig længere, end ungdommen drømmer, og et erhvervsliv når aldrig længere end næste generations handlekraft, mod og evne til at tænke nyt,” fastslår Tuborgfondet.

Det er netop også derfor, at Tuborgfondet, med fokus på at hjælpe de unge talenter, stiller 'Drømmepuljen' til rådighed. Her kan unge mellem 16-30 år søge op til 100.000 kr. 

Da drømme selvfølgelig ikke opstår på bestemte tider, informerer sekretariatschef, Peter Giacomello, at for at imødekomme talenternes spontanitet, løbende iderigdom og øjeblikkelige gnist, læser Tuborgfondet ansøgninger hver uge. Derfor opfordrer fondet også til, at unge talenter sender en ansøgning afsted allerede i dag.

Årligt uddeler Tuborgfondet 60 millioner kr. 'Drømmepuljen' har en andel på 12 millioner kr. årligt, hvor resten bliver uddelegeret gennem projektstøtte og andre puljer. 

Peter Giacomello uddyber:

"Vi vil være med til at realisere unges idérigdom, så de kan accelerere og udvikle nye – og nødvendige – bæredygtige principper. Den danske ungdom er helt unik. Den er fyldt med stor passion, fornuft og fællesskab. De drømmer om en mere bæredygtig modeindustri, og den drøm vil vi være med til at indfri.”

Eventet koster 50 kr., og billetter kan købes i døren.

Læs også: Her er de nominerede til Zalando Sustainability award

Relaterede artikler