Bæredygtig opgradering Hermès lancerer verdens første svampebaserede ”lædertaske”

Foto: Imaxtree

Det franske, veletablerede modehus, Hermès, som blev grundlagt i 1837, er især kendt for sine klassiske silketørklæder og ikoniske kalveskindshåndtasker – nu opgraderer de med et mere bæredygtigt materialevalg.

Modehuset har valgt at følge den mere bæredygtige sti, når det kommer til materialevalg, og har derfor i samarbejde med MycoWorks skabt en svampebaseret ”lædertaske”.

Det Californien-baserede start up-firma, MycoWorks, har udviklet en proces, som udvikler mycelium, hvilket er svampens netværk af sammenhængende, trådformede cellestrukturer, til et læderlignende materiale, kaldet Sylvania.

Læs også: Gucci sælger (virtuelle) sneakers for 75 kr.

Det er Hermès’ ’Victoria’-rejsetaske, som har fået en bæredygtig opgradering. Fremfor at bestå af 100% kalveskind, kommer den nye taske i stedet til at bestå af sejldug, elementer af kalveskind og det svampebaserede ”læder”, Sylvania. 

Den nye Hermès-taske vil være tilgængelig i slutningen af 2021.

Læs også: 11 items, der giver 70'er vibes

Det er da heller ikke en ny ting i modebranchen at kigge mod mere bæredygtige materialevalg, og mange store modehuse har allerede afskåret brug af pels og eksotisk læder.

Interessen for imitation af læder er særligt vokset, og både Gucci og Stella McCartney er mærker, der ligesom Hermès planlægger at producere produkter ved brug af svampebaserede materialer i 2021.

Hermès’ Artistic Director, Pierre-Alexis Dumas, fortæller om samarbejdet med MycoWorks:

”MycoWorks’ vision og værdier går godt overnes med Hermès’: en stærk fascination af naturens rå materialer og dens transformation, en søgen efter fortræffelighed med målet om at sikre, at objekterne kan yde deres bedste, og at deres holdbarhed er maksimeret.”

Læs også: Populær dansk vintagebutik løfter sløret for ny webshop

Psst … Hvis du er lige så stor Hermès-fan som os, så kig med i galleriet herunder, hvor vi har samlet 10 facts om den ikoniske ’Birkin Bag’.

10 cool facts om Hermès' Birkin Bag

Læs også: 7 tips til en mere bæredygtig garderobe

Relaterede artikler