Kunstudstilling: Carte Blache // 9 danske kunstnere på Den Franske Ambassade
Foto: Petra Kleis
Kultur

Kunstudstilling: 'Carte Blache // 9 danske kunstnere på Den Franske Ambassade'

af Josephine Jein 15/03/2017
Grib muligheden for at se Den Franske Ambassade indefra, når de helt ekstraordinært åbner dørene og byder velkommen til kunstudstilling: "Carte Blanche // 9 danske kunstnere på Den Franske Ambassade".

I månedens magasin har ELLE mødt Natalia Gutman, kurator på kunstudstillingen: "Carte Blanche // 9 danske kunstnere på Den Franske Ambassade" til en snak om hendes helt specielle opgave med at dekorere Den Franske Ambassade på Kongens Nytorv og fylde rummene med kunst skabt særligt til stedet.

Og netop nu har du mulighed for at besøge det ikoniske palæ og opleve den noget usædvanlige udstilling, hvor Den Franske Ambassade går mod tidens strømninger, der ellers taler for lukkethed og frygt, ved at stille sine rum til rådighed for kunsten.

Læs også: Årets modeudstilling: Audrey Hepburn & Hubert de Givenchy

Under ledelse af Natalia Gutman, har ni danske samtidskunstnere fået til opgave at skabe en række værker, som fortæller de historier, der har inspireret dem i deres møde med palæet. Kunstnerne har udforsket ambassaden som fænomen og dermed taget fat på emner som de historiske paralleller mellem Frankrig og Danmark, diplomatiets og demokratiets væsen og ikke mindst vor tids aktuelle udfordringer. Værkerne er skabt specifikt til ambassaden og strækker sig fra at være alvorsmente til humoristiske og sanselige.

I blandt de besynderlige, interessante og sigende værker finder du blandt andet en overdimensioneret multifarvet badebold i musiksalonen, rødbedefarvede lænker ned gennem trapperummet og bronzebiler tabt på gulvet og henlagt i en vindueskarm. Om udstillingen siger Natalia Gutman selv:

”Det er en usædvanlig mulighed at få lov til at lave en kunstudstilling i så spektakulære rammer. Alle møbler tjener en funktion. Malerier, lysekroner og gobeliner kan ikke fjernes, og der må ikke bores i hverken vægge, gulve eller lofter – så hvordan laver man lige en udstilling her? Men fra første gang jeg så ambassaden, vidste jeg, at en udstilling her ville blive fænomenal”.

Se også: Chanel sætter nye show-højder!

ELLEs Editor Marie Louise Wedel Bruun har besøgt udstillingen og var yderst begejstret: ”Jeg så udstillingen i fredags – og den er så skøn! Både morsom og underfundig, tankevækkende og provokerende. Så absolut et besøg værd! Og hvis man ikke har set ambassaden, er det jo en oplagt (og temmelig unik) mulighed”.

De ni kunstnere, der har bidraget er: Ann Louise Andersen, Peter Callesen, Jeannette Ehlers, FOS (der også samarbejder med modehuset Céline), Lise Harlev, Hesselholdt & Mejlvang, Peter Land, Choki Lindberg og Tina Maria Nielsen.

Udstillingen kan opleves på udvalgte dage frem til d. 1 april 2017. Der er obligatorisk tilmelding, men udstillingen er til gengæld gratis. Tilmeld dig her og husk billede ID. 

Køb ELLE