Månedens film: Disorder

Foto: ELLE

Fransk hjertebanken for dig, som endnu ikke har stiftet bekendtskab med den belgiske skuespiller Matthias Schoenaerts (Smagen af rust og ben, Far From the Madding Crowd), så er det på høje tid.

Og nu er chancen her med Disorder, instrueret af den franske instruktør Alice Winocour. Schoenaerts er som skræddersyet til rollen som den krigstraumatiserede special forces-soldat Vincent, der bliver hyret som privat sikkerhedsvagt til at passe på rigmandshustruen Jessie (Diane kruger) og hendes lille søn.

Læs også: Månedens bog: Augustus

Vincent lider af angstanfald og hallucinationer, og han er overbevist om, at der er nogen ude efter familien. I et Hitchcock-lignende setup holder filmen sit publikum fast, og får os til at tvivle; er Vincent paranoid, eller er truslen mod Jessie og sønnen reel?

Soundtracket er stemningsfuldt sat sammen af den franske producer Gesaffelstein, hvis stødende elektrobeats kombineret med filmens smukke, drømmelignende slowmotion-sekvenser, og Schoenaerts’ overbevisende skuespil, gør Disorder til en gennemført filmoplevelse.

Premiere 04.08.16. Anmeldt af Marianne Lentz.

 

Relaterede artikler