Interview Danica Curcic spiller hovedrollen i ny, dansk Netflix-serie: "Den er større end virkeligheden"

Foto: PR

Den 30. december 2020 har den nye, danske Netflix-serie Equinox premiere over hele verden.

Equinox er en anderledes og spændingsfyldt thriller-serie, der med sine overnaturlige elementer begår sig inden for en genre, som sjældent er set på dansk tv.

Læs også: Her er de sørgeligste film- og tv-dødsfald ifølge Netflix-fans

Den handler om den unge kvinde Astrid (spillet af Danica Curcic), som er meget påvirket af sin søster Idas uforklarlige forsvinden.

Ida forsvandt sammen med 20 af hendes klassekammerater i 1999 den dag, hvor de blev studenter og kørte studenterkørsel. Det var kun Idas kæreste Jakob og hendes to bedstevenner Amelia og Falke, der på mystisk vis ikke forsvandt fra studentervognen.

Serien skifter frem og tilbage mellem tiden op til og efter Idas forsvinden i 1999 og Astrids voksne liv i 2020. Astrid blev som barn dybt traumatiseret af hændelsen og havde mareridt og syner, der gjorde det svært for hende at skelne mellem virkelighed og fantasi.

21 år efter lever Astrid et normalt liv med sin familie, da hun en dag modtager et opkald midt i hendes radioprogram, som ændrer alt. Hun begynder igen at blive plaget af mareridt og syner, og går fast besluttet i gang med at finde ud af, hvad der skete med Ida og resten af hendes klasse.

Læs også: Susanne Bier afslører: "Her er meningen med slutningen af The Undoing"

Læs mere om den nye Netflix-serie og det mystiske, overraskende Equinox-univers i interviewet herunder, hvor ELLE har taget en snak med Danica Curcic (Astrid) og to af de nyeste stjerneskud på stammen: Karoline Hamm, der spiller Astrids søster Ida, og Fanny Bornedal - Idas bedsteveninde Amelia.

Foto: PR

Hvorfor skal vi se Equinox?

Danica: "I skal se den, fordi det er en ny, fed, overnaturlig thriller, som begår sig i en genre, som man ikke ser meget til på dansk tv. Det er et meget unikt og spændende univers med nogle vildt overraskende elementer, som man ikke engang kan tænke sig til. Det er en vild serie, der er lidt større end virkeligheden."

Hvad er de vigtigste tematikker i serien? 

Karoline: "En vigtig tematik er helt sikkert psykisk sårbarhed - og hvordan det bliver taklet af de nærmeste til den, som står med de psykiske problemer. Men det er også en klassisk ungdomsserie, hvor kærlighed, jalousi, venskab og forelskelse fylder."

Danica: "Det overnaturlige univers er en af seriens centrale temaer - og det at kunne skelne mellem virkelighed og fantasi. Jeg tror helt sikkert, at spørgsmålet 'Hvad er virkelighed, og hvad er ikke?' kommer til at være et gennemgående spørgsmål hos de fleste seere."

Hvad har været det sværeste ved at være med i serien?

Danica: "Det har ikke som sådan været svært, men det er altid krævende at dykke ned i et andet menneske - som man gør, når man skal spille en rolle. I rollen som Astrid har jeg brugt meget tid på at dykke ned i mine egne erfaringer med, hvad jeg har oplevet som barn. Jeg havde selv en vildt livlig fantasi og var bange for mange ting - og den frygt og min egen tro på det overnaturlige har jeg brugt til at kunne relatere til Astrid."

Karoline: "Det sværeste for mig har været nogle bestemte scener, som jeg godt vidste, jeg skulle lave, men som jeg var klar over ville blive en udfordring. Der har været nogle grænser, som skulle overskrides - men det blev gjort på en rigtig fin måde. Det endte med at være en kæmpe oplevelse - og er nu noget, som jeg er rigtig stolt af at have lavet."

Hvad er det bedste og værste ved jeres karakter?

Fanny: "Det bedste ved Amelia er også det værste. En af hendes bedste kvaliteter er hendes måde at være sig selv på - hun er superærlig - men samtidig er det også en af de sider, der kan gøre hende en smule tarvelig. Nogle gange bliver hun lidt for ærlig."

Karoline: "Ligesom ved Amelia, så er Idas bedste kvaliteter også nogle af hendes værste. Hun giver sig hen til kærligheden og kæmper virkelig for, at den skal lykkes. Men det får hende også ud på dybt vand, fordi hun kommer til at gå lidt med i blinde og glemmer at mærke efter, hvad hun selv har lyst til."

Kan I genkende noget af jer selv i jeres karakter?

Danica: "Jeg tror, vi alle kan genkende det med at ville have nogle svar fra sin fortid - at få en forståelse for, hvor man kommer fra, hvorfor ens forældre gjorde, som de gjorde og finde nogle svar på, hvem man selv er i dag."

Fanny: "Amelia føler, at hun er lidt mindre værd end Ida - og den følelse kan jeg godt genkende. I venskaber kan man godt komme til at sammenligne sig med hinanden lidt for meget, og det har jeg - specielt da jeg var yngre - også oplevet."

Karoline: "Jeg kan godt genkende det med virkelig at gå all in på noget. Hvis Ida har besluttet sig for at gøre noget, så gør hun det. Hun er enorm stærk – og hun tager nogle valg, som jeg ikke tror, jeg ville være i stand til at tage."

Hvordan har det været at være med i en Netflix-produktion?

Danica: "Sindssygt fedt. Selve arbejdet er jo det samme lige meget hvilken produktion, man er på. Men det er vildt at vide, at det man laver, kommer ud på en platform, der når ud til hele verden. Det er unikt og fantastisk at vide, at nogle kan sidde helt ovre i for eksempel Brasilien og kigge med."

Karoline og Fanny: "Produktionsmæssigt har det ikke været meget anderledes. Det har - som altid - handlet om at gå ind i projektet med stor passion og stå sammen med en masse mennesker om, at skabe det bedste produkt. Det er selvfølgelig vildt, men vi tør ikke håbe på for meget. Nu må vi se hvad, der sker."

Hvis ikke Equinoxs mystiske univers har fanget dig endnu, så kan du se seriens trailer herunder.

Relaterede artikler