Hermés præsenterer årets udstilling: Wanderland

HERMÈS PARIS

Med udgangspunkt i digter
 og 
kunstkritiker
 Charles
 Baudelaires litterære 
fodgænger, flanøren, indbyder det franske modehus, Hermés, dig fra den 9. april 2015 på en gåtur gennem de parisiske strøg.

Hos Baudelaire bliver storbyen Paris for første gang emne for den lyriske digtning. Et Paris, der som både materielt og sanseligt billede tilegnes af flanøren – en lidenskabelig og vandrende betragter, der gennem et sanseligt nærvær øjner det moderne livs særligt æstetiske karakter.

Læs også: GL STRAND præsenterer: Josefine Graakjær Nielsen, Ninette Larsen og Joakim Vilandt

I en evig multiplikation af gadenet, hvis konstruktion nærmer sig det labyrintiske, spinder den passerende sig igennem byens monstrøst tætte rum og sætter sine spor i det altid bevægelige felt. Den passerende flanør gør boulevarden til sin bolig, overlister vanen og den tilvante optik og lader tilfældigheden råde i storbyens støjende kulisse. Den flanerende hengiver sig til metropolens øjeblikkelige impulser og sanser nysgerrigt og nærværende byen som på ny – en befriende kunst, der, ifølge Hermés’ kunstneriske leder, Pierre-Alexis Dumas, kan betegnes som en del af også modehusets dybeste natur. 

Læs også: ELLE anbefaler: Påskens 7 bedste kulturelle oplevelser

Med blikket opladt for stadig nye indtryk bliver glasoverdækkede butiksstrøg, de såkaldte passager, der særligt spirer i det parisiske bybillede i det nittende århundrede, et yndet tilholdssted for den begærsdrevne iagttager. Med netop sådanne passager som én blandt flere kulisser har designer Hubert le Gall og kurator Bruno Gaudichon skabt et univers, der inviterer Wanderlands besøgende til at opprioritere deres sanselige sensibilitet på deres vandring gennem udstillingens elleve smukke rum.

Læs også: Oplev Gardar Eide Einarssons kunstneriske tæppefald

Bevæg dig fra det parisiske torv til den glasoverdækkede og marmorbesmykkede passage, eller besøg caféen fra et af Paris’ ældste bykvarterer, hvor kærligt og omhyggeligt indsamlede genstande fra Hermés arkivsamling poserer for den besøgendes lidenskabeligt betragtende blik.

Udstillingen, Wanderland, kan opleves på Gallerie Saatchi i London fra den 9. april til den 2. maj 2015, hvorefter udstillingen kan opleves i også Milano og i Hermés egen hjemby, Paris. Du kan se mere om Wanderland her.

Glem ikke at se Hermés' smukke kortfilm, La Flânerie, her.

 

Relaterede artikler