Fredagsklummen Johanne Brostrøm: Traditionen tro

Illustration: Mette Boesgaard

Den 23. december flyver jeg og min lille familie, bestående af min søn på 3 år og min mand, for andet år i træk til Thailand på en tre ugers daseferie. Vi flyver dagen før den (for mange) helligste dag på året for at udnytte alle julens feriedage, og fordi det er billigere!

Jeg glæder mig helt utroligt meget, men jeg må også indrømme, at jeg har gjort mig mange tanker om at vores juleaften ikke bliver fejret hjemme med vores familier, men i stedet i Phuket lufthavn med jetlag.

Vi holder en mini-juleaften med bedsteforældre dagen inden vi rejser, og vi kommer ikke til at prøve at skabe en juleaften med et plastiktræ på en strand i Thailand, da det for os er to helt forskellige ting.

Jeg elsker selv julen, og efter at vi er blevet forældre har jeg glædet mig til at skabe vores egne traditioner for vores søn Alfred.

Men det må vente lidt endnu, for han kommer heller ikke i år til at opleve en rigtig juleaften, med hvad der dertil hører, og tro mig, han er ved at forstå, hvorfor julen bliver kaldt børnenes fest!

Til gengæld får han (ud over en december fyldt med julehygge og den obligatoriske julestrømpe) tre uger med sol, varme og hvide sandstrande samt fantastiske oplevelser og kvalitetstid sammen med hans forældre, og det har vægtet højere for sidstnævnte end flæskesteg i familiens skød. I hvert fald i år med.

Jeg føler mig sindssygt privilegeret over, at vi har muligheden (læs: spinket og sparet) for at rejse i en længere periode, men næste jul skal vi altså være hjemme. Så går vi all in på hjemmebag, julemand, and og et smukt pyntet juletræ- både for Alfreds og for hans forældres skyld!

Vores familier har heldigvis kun bakket op, for ’sure miner’ fra baglandet kunne ellers sagtens have været en bremseklods.

Jeg kan høre i min omgangskreds at mange føler stress og julejag, og har følelsen af at blive hevet i og skulle please på alle familiefronter. Derfor synes jeg, at det er vigtigt at mærke efter sin egen mavefornemmelse, og til dem som overvejer samme set up, kan jeg kun anbefale det.

Det bliver jo også juleaften til næste år!

Relaterede artikler