Fredagsklummen Emilie Zerlang: "Så længe du ikke kun læser nyheden om North West..."

Illustration: Mette Boesgaard

Hvis du er bruger af ELLEs digitale platforme, og enten dagligt eller ugentligt klikker ind på ELLE.dk, liker et billede på vores Instagram-profil, bliver fanget af en video på vores Facebook-side eller læser vores nyhedsbrev, gør du mig glad - hver eneste dag.

Som digitalredaktør på ELLE er en af mine fornemmeste opgaver nemlig at sørge for, at du - kære læser - føler dig oplyst, involveret og beriget af det indhold, som vi præsenterer dagligt på vores digitale platforme.

Og det hvad enten du vil se H&M's bæredygtige 'Concious Exclusive'-kollektion, blive inspireret til, hvordan du styler sæsonens populære cykelshorts, læse et ærligt interview med Josephine Bredsted, som for nyligt sagde et anerkendt job op i den danske modebranche til fordel for en karriere som selvstændig, blive klogere på det bæredygtige mærke Copenhagen Cartel, der laver badedragter af havplast, eller du vil underholdes af historien om, at 7-årige North West har fået kæreste, som allerede har foræret hende Tiffany-smykker for flere millioner. Dog lidt gladere, hvis artiklen om H&M, Josephine Bredsted eller Copenhagen Carcel, bliver læst før Norrth West. 

For det er næppe nogen hemmelighed, at der var rigtig mange, der klikkede på historien om North West - og samme scenarie gør sig gældende, når det handler om pigens mor (Kim Kardashian, red.), mostre (Kendall, Kylie, Khloé og Kourtney) eller mormor Kris Jennner. Og jeg forstår det godt - for den familie er da intet mindre end imponerende og nok et af de bedste eksempler på en familie, som bliver ved og ved med at trække overskrifter. Både de gode og de mindre gode. Dét at der er kliks i nyheder som disse - de såkaldte gossip-historier - er heller ikke hverken breaking eller shocking news - for vi har vel alle et gossip/Hollywood 'snage'-gen, der skal fodres i ny og næ. Det har jeg også. Så intet nyt under solen der.

Men... Når det så er sagt, så er en af mine største ambitioner for vores digitale platform at bidrage til et univers, hvor vi størstedelen af de nyheder, vi bringer, giver dig et indblik i alle de historier indenfor mode, skønhed og kultur, som vi på ELLE-redaktionen finder så vigtige at fortælle, viderebringe og give spalteplads til. 

Derfor gør vi også en dyd ud af at finde, udvælge og interviewe nogle af alle de stærkeste, sejeste og mest inspirerende kvinder, der findes indenfor vores univers og viderebringe deres historie til inspiration og fascination til dig - hver eneste uge. For der er så mange af dem, og deres historier er i den grad værd at lytte til. 

Som fx vores store interview med Matilde Trobeck (Helsemathilde, red.), som er så meget mere end "bare" en influencer og blogger, da hun hver dag er i kontakt med op til 100 unge piger om dagen, som skriver til hende vedrørende de emner, hun har åbnet op for på sin blog og Instagram som ensomhed, mobning, dét at miste og have hjertesorg. Beskeder, som alle bliver besvaret af Matilde personligt, ligesom hun har startet et netværk udelukkende for ensomme, unge piger, hvor de kan tale sammen og få mulighed for at møde hinanden i en svær tid.

Eller vores interview med grundlæggeren bag det nye bæredygtige badetøjsmærke Copenhagen Carcel, som laver badetøj udelukkende af de fiskenet, der flyder rundt i havene, og tager fisk, sæler, skildpadder, koraler, havplanter med på deres vej, og dermed dræber hele økosystemer i havene, når de flyder rundt. Vigtige historier og budskaber, som i den grad fortjener at blive fortalt - i højere grad end Kardashians-familiens formue, succes og intriger. 

Dermed ikke sagt, at gossip-historier ikke er berettiget på ELLE.dk, men det er de andre historier, der er de vigtigste, hvis I spørger mig - også selvom de (set med en digitalredaktørs øjne) ikke er dem, der giver mest trafik og flest kliks.

Og heldigvis er I enige. Artiklen om den 30-årige Josephine Bredsted, der sagde sit job som Head of PR hos Baum und Pferdgarten, for at fokusere på et liv som selvstændig med mere selvaccept, blev fx den mest læste artikel på ELLE.dk to uger i træk. 

Jeg håber derfor, at du vil bruge påsken til at dykke (endnu) mere ned i nogle af ovenstående kvinder og deres historier her og blive lige så inspireret, som vi gjorde, da vi mødte dem.

God læselyst!

Relaterede artikler