Fredagsklummen Cecilie Ingdal: ”Fordi jeg swipede til højre…”

Illustration: Mette Boesgaard

Egentlig havde jeg slet ikke forestillet mig, at jeg skulle være helt så ærlig nytårsaften, som jeg endte med at være, men på en eller anden måde føltes det i situationen, som det eneste rigtige.

Måske fordi at et nyt år fortjener en ren begyndelse – og måske fordi at tiden lige nu på alle måder kredser om det ægte, det ordentlige, det gennemskuelige og det ærlige.

Vi går udenom buræg, lader økologi fylde mere og mere i vores husholdning, shopper secondhand som aldrig før, vi er ekstremt bevidste, om hvad de skønhedsprodukter, vi indhyller os i indeholder, vi er holdt op med at lappe alt, hvad vi eksponeres for (af perfekthed) på de sociale medier i os - og vi vil bruge vores tid på det og dem, der giver mening for os. 

Så lige der i det øjeblik, hvor det blev min tur, sådan cirka lidt over kl. 19 i mandags (d. 31. december 2018, red.) besluttede jeg mig for, at mit 2019 selvfølgelig ikke kunne andet end at starte i ærlighedens tegn.

Vi sad 18 feststemte gæster om det store smukt dækkede ovale spisebord – og værten bad os efter forretten (jomfruhummerbisque, mums) fortælle, hvorfor vi var med til netop denne nytårsmiddag.

Og efter 15 begavede, underholdende og humoristiske beretninger, blev det min tur.

Og så fløj det ud af mig (muligvis med lidt hjælp fra de glas champagne, som aftenen allerede havde budt på) ’at jeg sidder her, fordi jeg swipede til højre på værten’. Jeg slap ikke helt med den forklaring.

Men den må I have til gode – for for nu:

Skål for ærligheden, kærligheden og for 2019!

Rigtig godt nytår.

Cecilie