Foto: Scanpix
Seriesøndag

Serien The Bold Type er 2018-versionen af Sex and the City og The Devil Wears Prada - og du skal se den nu!

af Rose Maria Boelsmand 28/10/2018
Savner du søstersolidariteten fra veninderne i Sex and the City tilsat insider-glamouren og dramaet fra The Devil Wears Prada? Så er serien The Bold Type dit nye serie-crush!

Vi var mange - modebranchen inklusive - der hvinede over The Devil Wears Prada, da den i sin tid kom ud, og gav et yderst poleret indblik i, hvordan hverdagen på et glamourøst modemagasin tager sig ud, og hvor karikeret folkene i modebranchen opfører sig. (Side bar: Sådan er det ikke heeeelt i virkeligheden)… Men under alle omstændigheder lappede vi indholdet i os, som var det nektar vredet fra Coco Chanels spadsererdragter.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det samme med Sex and the City: Til trods for de urealistiske sociale og økonomiske forhold som serien portrætterer, så elskede vi den for alle de temaer, den tog op, og de svar den gav, på alle de spørgsmål og dilemmaer, man står med, når man befinder sig i 20-30 års limboet, og skal til at finde ud af, hvad og hvem man gerne vil være som voksen.

Det eneste problem med de to ovenstående stykker moderne populærkultur, er, at de allerede er mere end dybt forældede i mange henseender. Carrie dømte e-mails til at være en døgnflue, og mødte sine dates, når hun købte kaffe, shoppede bøger eller hentede rensetøj (who does that?). Og tilsvarende har Runways chefredaktør, Miranda Priestley, ikke engang en computer på sit kontor i The Devil Wears Prada, og det ville undre os meget, hvis vi lærte at Runway havde aktive og højt prioriterede Facebook og Instagram-profiler…

… Derfor er serien The Bold Type noget nær et godsend til alle os, der hungrer efter alt det Sex and the City og The Devil Wears Prada bidrog med back in the days. Serien er nemlig sat i 2018 - altså en tid med Twitter, Snapchat, hashtags, Tinder og #metoo-issues. Ready, set, play!

Læs også: 9 ting du ikke vidste om The Devil Wears Prada

I serien møder vi de tre veninder og kollegaer Sutton, Kat og Jane, der alle arbejder på modemagasinet Scarlet i New York (ikke uden ligheder med virkelighedens Cosmopolitan). Jane er netop avanceret til journalist på magasinet, mens Kat styrer slagets gang som ansvarlig for alle magasinets sociale medier og digitale platforme - og Sutton drømmer om at lægge assistentrollen bag sig og starte en karriere i modeafdelingen.

Og det er seriens skelet. Men kødet på historien kommer i takt med, at vi lærer de tre veninder at kende: De har en umiskendelig søstersolidaritet (altså, den slags hvor man har hinanden ryg uanset hvad og er sammen mere eller mindre 24 timer i døgnet), hvor de får vendt emner, som de fleste piger i 20’erne anno 2018 kan forholde sig til: Spørgsmål og udfordringer om prævention og fertilitet, hvordan man stakler sin eks uden at bruge sociale medier, og hvordan forholder man sig til den nye bølge af feminisme og #metoo skandaler.

Læs også: Kalder alle Riverdale-fans: Netflix-serien Elité er dit nye serie-crush

Samtidig tager The Bold Type samfundsmæssige problemstillinger op, så som de identitetskriser, der kan være forbundet med at finde sig til rette i sin seksuelle overbevisning, og spørgsmål om immigration og race-rettigheder.

Too much? Nej! Det er helt tilpas. For de ‘tunge’ underliggende emner er tilsat masser af det, vi (også) vil have i en serie: Drama, kærlighed ekstremt sjove replikker og totalt håndgribelige hverdagssituationer, som alle kvinder kan se sig selv i. Og det endda tilsat en håndfuld kick-ass kvindelige hovedroller - og et par mandlige guest stars, der absolut ikke skader øjnene.

I rollerne som Kat, Sutton og Jane ses Aisha Dee, Meghann Fahy og Katie Stevens, der får selskab af Sam Page og Dan Jeannotte som seriens mandlige musthaves.

Se traileren til første sæson af The Bold Type her:

Video: Freeform/Youtube

Der er foreløbigt produceret to sæsoner af The Bold Type, som ligger på amerikansk Amazon Prime Video (vi venter stadig på den danske release) - og optagelserne til sæson tre er i gang med forventet præmiere i løbet af sommeren 2019.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her