Kælenavne
Foto: All Over Press
Film og TV

Min and, min kanin, min skat - hvad kalder du din kæreste?

Af 0 11/07/2016
Kært barn har mange navne, og det er ingen undtagelse, når det handler om, hvad vi kalder vores bedre halvdel ... Der er stort set ingen grænser for, hvad vi kan finde på at kalde vores udkårne istedet for hans eller hendes rigtige navn. Her får du en oversigt over de mest populære kælenavne i de europæiske lande.

I hele verden viser vi vores kærlighed ved at kalde vores bedre halvdel noget sødt eller kærligt, og der er utallige kælenavne at vælge imellem - det ene sødere end det andet ...

En nylig undersøgelse fra datingsitet eDarling har afsløret, hvad vi europæere kalder vores udkårne i stedet for hans eller hendes rigtige navn.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Der findes virkelig mange søde, sjove, fjollede og sjældne kælenavne i verden, og du er måske selv én af dem, der har fundet på noget mere originalt og personligt end at kalde din kæreste for ’skat’. Ellers kan du hente inspiration fra resten af Europa, for her giver vi dig de mest populære kælenavne.

Se også: Dét hedder de kendte i virkeligheden

I Frankrig er det ikke unormalt at kalde sin kæreste for ’min and’ eller ’min kanin’. Det er nok fordi associationen til de søde dyr giver et godt billede af, hvor glade vi er for vores kæreste. I så fald er det heller ikke underligt, at det mest brugte kælenavn i Ungarn er ’killing’. Tilgengæld kan franskmændene også finde på at kalde hinanden for 'ma puce', der betyder 'min loppe' og som nok er det mindste dyr, du overhovedet kan sammenligne din udkårne med.

Der findes naturligvis også nogle knapt så dyre-relaterede kælenavne, som du nok allerede kender. Danmark og Storbritannien, Irland, Schweiz, Østrig og Tyskland har noget tilfælles. Vi er nemlig lige kedelige, når det kommer til opfindsomhed, og vi er derfor alle tilhængere af at bruge det samme navn til vores kærester, nemlig 'skat’. I Tyskland siger de ’schatzi’, i England 'darling' og i Irland ’baby’.

Vores naboer i Sverige og Norge er enige med Tjekkiet og Polen om, at kalde deres kæreste for, ja, ’kæreste’. Mere simpelt og præcist kan det nok ikke blive.

Se også: 19 manderoller, vi (og vores læsere) altid vil have et crush på

I Spanien er de lidt mere kreative og og langt mere romantiske, for her er det mest populært at kalde hinanden for 'min himmel'. Andre spanske navne er 'min sjæl' og 'mit liv'. Flertallet af franske par kalder deres udkårne for ’mit hjerte’, hvilket nok ikke kommer meget tættere på at udtrykke det, som vi egentligt gerne vil sige - mere romantisk bliver det vist ikke ...

Det sjoveste af de mest populære kærestenavne er nok Finnernes. De siger nemlig ’mit guld’, når de skal kalde på deres partner. Om ikke andet, så er det i hvert fald originalt, da det ikke ser ud til, at dette kælenavn er udbredt i andre europæiske lande. Det nærmeste vi danskere kan komme er nok 'min guldklump', som vi oftest bruger om vores børn.

Måske har du allerede fundet på dit eget unikke kælenavn til din kæreste, men her på ELLE-redaktionen overvejer vi i hvert fald lidt at finde på et nyt kælenavn til vores kærester efter at have opdaget, hvor uoriginale vi danskere er med vores 'skat' ...

I galleriet giver vi dig det store overblik over de mest populære kæreste-navne i Europa.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her