ericka-jane-elle-dk.jpg
Foto: Aida Berisha
Sangerinden

Ericka Jane: ”Det er super befriende at dele ud af det følsomme”

af Nikita Hoffmann Andersen 12/04/2019
Den 23-årige pop-sangerinde, Ericka Jane, er aktuel med sin mest følsomme sang til dato, hvor hun åbner op for en sjælden sårbar side af sig selv i håbet om at ramme lytteren. ELLE mødte hende.

Den 23-årige filippinskfødte pop-sangerinde, Ericka Jane, fik en flyvende start på musikkarrieren med hendes debutsingler “Favorite Lie” og “Bad Like You”, der sammenlagt er streamet over fem millioner gange på Spotify.

Fredag den 12. april 2019 er Ericka Jane aktuel med sin nyeste single ”Better off”.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Ericka har brugt det sidste halve år på at finde ind til sin klang og på at blive en bedre og mere voksen sangskriver. Frugterne høstes i ”Better Off”, hvor Ericka viser en sjælden sårbar side af sig selv – i håbet om at ramme lytteren, der måske kan genkende de følelser, sangerinden sætter ord på.

Læs også: Sangerinden Drew: "Formålet er at finde nogen derude, som har det ligesom mig".

I 2018 spillede Ericka Jane store koncerter som The Voice 2018 og Grøn Koncert, og nu er hun altså klar til at minde os om sin tilstedeværelse på den urbane, danske popscene med ”Better off”.

ELLE mødte hende.

Fortæl om ”Better off”. Hvordan er den forskellig fra dine tidligere numre som “Favorite Lie” og “Bad Like You”?

I den session hvor vi skulle til at lave ”Better Off”, snakkede vi meget om, hvad denne her sang skulle gøre for mig. Og vi var alle enige om, at vi skulle lave noget, der kom lidt ’tættere’ på. I mine seneste udgivelser har der været meget mere smæk på ’energy-wise’ og i attituden, men det var på tide at ’strip down’. Det synes jeg selv, at vi har ramt ret godt. I mærker mig bestemt fra en mere sårbar side, og så er jeg helt vild med kontrasten mellem den triste og ømme historie i teksten blandet med en produktion, der gør den let at danse til.

”Better off” er en ret personlig og følsom sang. Hvordan er det at dele så meget ud af noget privat?

Det er super befriende. Heldigvis var det ikke fordi, jeg var i den situation, at jeg stod i et slemt break-up da ”Better Off” blev til. Tværtimod. Men det er superfedt at kunne kreere en sang på baggrund af følelser, man har haft, og noget man er gået igennem før - og ligesom tappe ind i det ’headspace’, man har været i. Jeg ser det lidt som at lave en analyse over sine egne følelser, og det giver endnu mere kontrol over dem. Det er jo musik kan gøre.

Foto: Aida Berisha

Sidste år spillede du Grøn Koncert i 7 forskellige byer med et samlet besøgstal på over 200.000 mennesker. Hvordan har du det, inden så stort et show? Er der nogen ritualer, der beroliger dig?

Jeg er faktisk aldrig kommet frem til en bestemt ritual som sådan. Det er ikke fordi, jeg har et kampråb eller skal have et shot af en bestemt whisky, inden det går løs. Ofte er jeg meget spændt inden et show, så jeg sætter rigtig meget pris på lige at have et øjeblik alene, inden jeg går på scenen, så jeg kan få samlet al min energi og lige få ’pep-talket’ mig selv.

Hvor kan vi glæde os til at opleve dig i 2019?

Vi er i fuld gang med at planlægge, hvad der skal ske på live fronten i 2019, men lige nu er mit fokus allermest på at få en masse musik ud, som jeg glæder mig så meget til at dele med alle.

Du har allerede udgivet duetter med Christopher, Skinz og Moses:Andreas. Hvem derudover ville du gerne synge en duet med, hvis der var frit valg?

Hvis jeg frit kunne vælge min næste (danske) duet ville det uden tvivl være med JADA. Hun er simpelthen så sindssygt talentfuld og en stjerne uden lige. Det ville være en kæmpe ære at kunne lave noget sammen med hende. Jeg elsker hendes lyd, budskab og visuelle udtryk. Ellers har jeg også drømme om at arbejde med andre ’bad ass’ pop-kvinder som Tove Lo, Julia Michaels og Billie Eilish, fordi jeg elsker deres univers og måde at skrive på.

Du virker ret sikker i din personlige stil, der rummer alt fra sporty trackpants til feminine blondekjoler. Kan du fortælle lidt om din stil, og hvordan du fandt frem til den?

Min stil afhænger faktisk rigtig meget af, hvilket humør jeg er i. Når jeg har de der dage, hvor det skal gå lidt hurtigt, går jeg rigtig meget i komfortabelt og “let” tøj, forstået på den måde, at det skal være let at sætte sammen. Derfor har jeg altid været en kæmpestor fan af tracksuits, sæt og en hvid t-shirt med baggy jeans. Når jeg har tid til at gøre lidt mere ud af mig selv, elsker jeg at eksperimentere med farver og bevæger mig i en mere feminin street-wear vibe.

At jeg elsker at gå i farver – og tør - må komme af at min mor altid har klædt mig på i meget farverige outfits, da jeg var lille. Samtidig med at jeg altid har set meget op til Britney Spears, TLC og Beyonces farverige og’ over-the-top’ 90’er- og 00’er-stil. Jeg er overbevist om, at ethvert outfit kan rockes og se godt ud, så længe det bæres med selvtillid.

Foto: Aida Berisha

Du har næsten 20.000 følgere på Instagram. Hvilke tanker gør du dig om din position som rollemodel?

Førhen har jeg ikke gjort mig så store tanker, men nu hvor jeg er blevet lidt ældre og har fået flere følgere, fylder det klart mere. Jeg ved selv, hvordan man kan blive påvirket af de sociale medier, både på godt og ondt. Derfor prøver jeg altid at være mig selv og poster kun ting, jeg kan stå inde for. Jeg håber selvfølgelig ikke, at det jeg gør, påvirker nogen på en negativ måde. Jeg kan stå inde for mig selv, og derfor vil man også kunne se at mit feed og stories ikke er et stort glansbillede, men at der også er plads til fjol, sjov og ballade.

Hvilke tanker gør du dig om fremtiden? Nogle drømme?

Jeg drømmer om at kunne blive ved med at lave musik og leve af det. Fortsætte med at blive bedre og udvikle mig på min egen måde, og så håber jeg på at møde en masse flere inspirerende mennesker og lave flere samarbejder. Og så vil jeg selvfølgelig rigtig gerne lidt mere ud over landets grænser med min musik.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her