Celebrity

Undersøgelse: Derfor er det ikke altid en fordel at være smuk

af Celina Bengtsson 14/03/2016
Man kan ikke nødvendigvis svæve let, elegant og uforstyrret gennem livet, bare fordi, man var heldig, da de gode gener blev uddelt. Forskning viser rent faktisk, at der hører en række ulemper til det at være smuk... Læs mere lige her!

Lisa Slattery Walker og Tonya Frevert, som begge er psykologer ved University of North Carolina, har, gennem flere årtiers forskning, kunne påvise, at det ikke kun er en dans på røde roser at være smuk... Det har rent faktisk også sine ulemper!

En ældre undersøgelse tilbage fra 1975 viste, at vi har tendens til at tage afstand og bevæge os væk fra de smukke personer, når vi eksempelvis går forbi dem på gaden. Det ligger i vores natur at holde en vis distance fra det, vi respekterer og føler os intimideret af.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Om dette fortæller psykolog, Tonya Frevert:

''At være attraktiv synes at give mere magt og plads, men til gengæld kan det gøre, at andre føler, at de ikke kan nærme sig personen.''

Se også: Gode gerninger gør dig lykkeligere

Ifølge BBC er en anden af de ulemper, som forskningen har vist, at en person kan tøve med at ansætte en jobansøger af samme køn som personen selv, hvis personen tænker, at jobansøgeren præsentere deres fælles køn mere attraktivt, end personen selv.

Et andet eksempel på, at det kan være en ulempe at være en smuk kvinde på jobmarkedet er, at smukke kvinder, på grund af underliggende og sexistiske fordomme, sommetider bliver set som ikke-egnede til topjobbene. Hvorimod de mest attraktive mænd uproblematisk hiver de store lederstillinger hjem - på grund af deres udseende.

Det kan også gå hen og bide dig i foden, hvis du er smuk og syg. Forskningen viser nemlig også, at vi har tendens til at koble skønhed og sundhed sammen, hvilket betyder, at en læge vil prioritere at behandle mindre attraktive personer før de smukke.

Se også: Mandagsmuse: Alicia Vikander

De to amerikanske psykologer slår fast, at disse tendenser slår rødder i vores kultur og ikke i vores biologi. Denne lidt overfladiske opfattelse af skønhed er ikke indfødt, men et udtryk af vores kulturelle idealer.

''Vi har et sæt kulturelle idealer omkring skønhed, der kan fortælle os om nogen er attraktive - og gennem de samme idealer, begynder vi at associere det med kompetencer.'' - siger psykolog, Lisa Slattery Walker i et interview med BBC.

Psst... forskningen har dog også vist omvendte tendenser, såsom, at smukke mennesker i folkeskole-årene bliver betragtet som mere intelligente og kompetence af underviserne... Og så må vi nok også erkende, at listen af pros vidst er en hel længere end listen af cons helt overordnet set.

Selvom der hører en række ulemper til at være smuk, kan vi vist ikke komme udenom, at der er et hav af smukke kvinder over hele verden, som, både med deres udseende og udstråling, men så sandelig også deres intelligens og personlighed, inspirerer os.

I galleriet kan du se vores liste over 10 cool kvinder, der inspirerer os lige nu. Og ja, de er altså både intelligente og smukke alle sammen…

Brug pilene eller 'swipe' dig igennem billederne.

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her