Så meget kan kendisserne tjene på den røde løber
Foto: MEGA
Ka-ching!

Så meget kan kendisserne tjene på den røde løber

af Line Sara Simonsen 28/02/2019
Det er yderst sjældent, at kendisserne bærer deres eget tøj, når de spankulerer ned af den røde løber til prisuddelingerne. Kendisserne kan nemlig tjene oceaner af penge på at lade sig blive klædt på af designere. Læs hvor meget kendisserne kan tjene her…

Når kendisserne viser sig i deres smukke skrud og smokings på den røde løber til diverse prisuddelinger, går der en del arbejde forud – mere end du måske havde forventet.

De veletablerede designere (Louis Vuitton, Alexander McQueen, Gucci, Versace, Celine, Dior, Balmain - you name it) begynder nemlig allerede i oktober at headhunte de kendisser, som de formoder vil spankulere ned af den røde løber, når prisuddelingssæsonen går i gang ved starten af det efterfølgende år.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

De deltager derfor i samtlige filmfestivaler og læser et hav af anmeldelser for at kunne være sikker på at vælge de helt rigtige at klæde på. Derfor er det også tit et sats for designerne, når de håndplukker kendisserne, som de gerne vil klæde på - for det kan jo ske, at kendisserne slet ikke bliver nomineret.

Læs også: The Oscars 2019: Aftenens største wow-øjeblik var Bradley Cooper og Lady Gagas 'Shallow'-optræden

Og det er næppe kun i designernes interesse at klæde kendisserne på. Nej, for kendisserne kan selvfølgelig tjene en god håndfuld penge på at lade sig blive klædt på af de veletablerede designere.

Hvor meget kendisserne faktisk kan tjene på kjoler, sko, smykker, makeup, smokings, håndtasker og ure, har Hollywood Reporter forsøgt at undersøge.

Efter sigende har kendisserne mulighed for at tjene følgende i hver ”kategori” (og med kendisserne mener vi dem, som fx er nomineret til en pris, og som der derfor er et særligt fokus på):

Makeup

Når makeup-penslen bliver svunget, så er det ikke kun kendissernes ansigter, som der bliver pyntet på, det gør deres bankkonto i den grad også. En kendis kan tjene omtrent 100.000 kroner på at få lagt en bestemt makeup til den røde løber.

Smykker

Smykker fra firmaer som Cartier, Tiffany & Co., Harry Winston, Bulgari og Repossi ses ofte på den røde løber – og ja, tit får smykkerne næsten ligeså meget opmærksomhed, som kjolerne gør (og nogle gange mere - tag bare Lady Gagas Tiffany-halskæde, som hun bar ved The Oscars 2019).

Og kendisserne kan da også indkassere en god sum penge for at gå med bestemte smykker. Smykker kan nemlig give kendisserne omtrent 800.000 kroner ind på bankkontoen.

Læs også: The Oscars 2019: Alt du skal vide om Lady Gagas 128,65 karat gule Tiffany-diamant

Selvom man nok ville synes, at det ville være ren ære at få lov til at bære den smukke Tiffany-halskæde, så har Lady Gaga faktisk haft et betalt samarbejde med Tiffany & Co. ved de seneste prisuddelinger i 2019.

Foto: MEGA

Håndtasker

Håndtasker, som efterhånden kan fås i rigtig mange varianter, er også et populært item for designerne at tilføje til kendissernes røde løber-look. Kendisserne kan tjene mellem 60.000 og 100.000 kroner på at bære en designertaske på den røde løber.

Ure

Hvis kendisserne bærer ure fra samme mærke en hel prisuddelingssæson, kan de tjene mellem 300.000 og 450.000 kroner, og for en enkel rød løber-optræden kan de tjene mellem 60.000 og 150.000 kroner.

Kjoler

Åh de smukke kjoler… Som jo også høster sig en hel del opmærksomhed på den røde løber, så det er da forståeligt, at designerne nærmest slås om at få lov til at klæde kendisserne på, når de skal ned af den røde løber.

Kendisserne kan tjene et hav af penge på deres kjoler på den røde løber, og nogle kendisser laver endda en aftale med designerne om, at de udelukkende bærer deres designs gennem hele prisuddelingssæsonerne. Fx har Emma Stone haft et samarbejde med Louis Vuitton gennem de sidste par prisuddelingssæsoner. Med sådan et samarbejde kan en kendis tjene op til 65 millioner kroner.

En enkel optræden på den røde løber i en designerkjole kan give kendissen en indtjening mellem 300.000 og 1,5 million kroner.

Smokings

Smokings, som vi tit ikke kan se forskel på, er faktisk en af de kategorier, som indkasserer flest penge. En kendis iført smoking på den røde løber kan nemlig tjene omtrent 13 millioner kroner, hvis de indgår et samarbejde med en designervirksomhed a la Emma Stones, hvor de så skal have smokings på fra samme designer ved flere prisuddelinger.

Psst... Og ifølge Hollywood Reporter er mænd faktisk mere tilbøjelige til at indgå samarbejder med designere, end kvinder er.

Sko

Selvom sko kan være rimelig eksponeret på den røde løber, så er det faktisk den kategori, som kendisserne tjener færrest penge på. Et par designersko kan give en kendis alt mellem 30 og 60 tusind kroner.

Den 91. udgave af Oscar-uddelingen har netop fundet sted, og her bød den røde løber selvfølgelig også på masser af smukke kjoler. Vi har samlet dem i galleriet nedenfor, og så kan du jo selv begynde at tælle sammen, hvor meget hver kendis ca. har tjent på deres røde løber-look...

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her