The Oscars 2019 Alt du skal vide om Lady Gagas 128,65 karat gule Tiffany-diamant

Foto: MEGA

Da årets Oscar-uddeling fandt sted, søndag den 24. februar 2019, glædede vi os særligt til at se Lady Gagas outfit.

Ved årets tidligere awardshows har den Shallow-nominerede skuespillerinde og sangerinde båret rober fra blandt andre Valentino og Calvin Klein, så forventningerne var høje.

Ved årets suverænt største event, The Oscars, havde Gaga så valgt at iklæde sig en custom made sort gallakjole med spektakulære hoftedetaljer fra Alexander McQueen.

Kjolen var nedtonet, og egentlig ikke en, der vil gå over i modehistoriebøgerne, men det var der en ganske god forklaring på.

Lady Gagas look blev nemlig båret af den historiske 128,65 karat tunge gule Tiffany-diamant, som hun havde om halsen.

Foto: MEGA

Den gule diamant blev fundet i den Sydafrikanske Kimberly-mine i 1877, og året efter blev den købt af ejeren af Tiffany & Co. Da stenen blev opdaget, vejede den enorme 287 karat, men Tiffanys chefgemologist, Dr. George Frederick Kunz, sleb den "ned" til sin nuværende størrelse på 128,65 karat med 82 facetter (hvilket er hele 24 facetter mere end en almindelig brillantsleben diamant).

Normalt er den gule diamant at finde under lås og slå i et display i Tiffanys flagskibsbutik på Fifth Avenue i New York. På grund af diamantens skyhøje værdi, er det ikke ofte, den kommer ud af sit lille bur. Faktisk var det kun tredje gang nogensinde, at diamanten har været båret offentligt.

Læs også: Aftenens største wow-øjeblik var Bradley Cooper og Lady Gagas 'Shallow'-optræden.

Første gang, diamanten kom ud af sit skjul, var i 1957, da diplomathustruen Mrs. Mary Whitehouse bar den ved Tiffany Ball på Rhode Island. Anden gang, diamanten kom i hudkontakt, var i 1961, og der var det da heller ikke frøken hvem-som-helst, der bar diamanten. Den gule diamant sad nemlig om halsen på Breakfast af Tiffany’s-skuespillerinden, Aundry Hepburn, i forbindelse med en fotoskydning til filmens premiere.

Dengang så halskæden dog anderledes ud. I 2012, i forbindelse med Tiffanys 175-års jubilæum, blev diamanten nemlig sat i en ny halskæde med over 100 karat hvide diamanter. Det var den, Lady Gaga bar søndag den 24. februar 2019.

Foto: MEGA

Halskæden er ikke til salg, men derfor kan man jo alligevel godt spekulere i prisen. Nogle kilder mener, at halskæden er decideret uvurderlig, mens andre sætter et prisskilt på den gule stunner til cirka 200 millioner danske kroner. Uanset hvilken af de to, man tror på, er den det dyreste smykke, der nogensinde er blevet båret ved The Oscars.

De 200 millioner er dog ikke rent gætteri. I 1972 havde eventuelle købere nemlig en chance for at få fingrene i det historiske smykke. Tiffany & Co satte nemlig diamanten til salg i 24 timer med et prisskilt på 5 millioner dollars (som dengang svarede til 30 millioner dollars), altså godt og vel 200 millioner danske kroner.

Læs også: Aftenens 15 sødeste par på den røde løber ved The Oscars 2019.

Ingen købere svang dog dankortet - og heldigvis for det. Ellers havde vi nok ikke haft chancen for at nyde synet af Lady Gaga iført den gule diamant ved The Oscars 2019.

”At få chancen for at arbejde med sådan et fantastisk smykke med det design og den historie, er en kreativ drøm, der går i opfyldelse”, skriver Gagas stylister Sandra Amador og Tom Erebout i en pressemeddelelse.

Lady Gagas stylister var dog ikke de eneste, der var på arbejde over weekenden. I galleriet herunder kan du se alle de smukkeste kjoler på den røde løber ved The Oscars 2019: 

Se alle kjolerne fra The Oscars 2019

 

 

Relaterede artikler