Foto: MEGA
Det britiske kongehus

Noget tyder på, at dronning Elizabeth er forbavset over Meghan og Harrys beslutning

af Katrine Kæmsgaard 9/01/2020
Den 8. januar 2020 offentliggjorde prins Harry og hertuginde Meghan Markle, at de ønskede at trække sig fra deres roller som ’fremtrædende medlemmer’ af det britiske kongehus. Dog tyder noget på, at resten af familien ikke var underrettet om parrets beslutning, og det har måske givet kurrer på tråden i det royale kongehus.

Prins Harry og Meghan Markle valgte den 8. januar 2020 at offentliggøre deres beslutning om at trække sig fra deres roller som ’fremtrædende medlemmer’ af det britiske kongehus. Parret vil fremover dele deres liv mellem Storbritannien og USA, og de gør det meget klart, at de ønsker at blive økonomisk uafhængige af kongehuset.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Og selvom beslutningen kommer ovenpå nogle turbulente år for hertugen og hertuginden, som vi tidligere har skrevet om både her og her, lader det til, at resten af den britiske kongefamilie blev noget forbavsede og ikke just begejstrede over udmeldingen.

Rygterne siger nemlig, at resten af den royale familie ikke var underrettet omkring Meghan og Harrys beslutning, og det kom derfor som noget af en overraskelse. Dronningen sendte nemlig kort efter offentliggørelsen følgende statement ud, der kunne tyde på, at beslutningen ikke var drøftet til ende med husets overhoved, inden Harry og Meghan meldte den ud.

”Drøftelserne med hertugen og hertuginden af Sussex er endnu på et tidligt tidspunkt. Vi forstår deres ønske om at tage en anden tilgang, men dette er komplicerede sager, der vil tage lang tid at gå igennem,” lyder det i et skriv fra det britiske kongehus.

Læs også: Horoskop: Sådan bliver din januar måned.

Meghan og Harry understreger dog, at de selvfølgelig fortsat vil overholde deres pligter overfor dronning Elizabeth, landet og deres projekter i det Instagramopslag, der breakede nyheden:

"Efter mange måneders refleksion og interne diskussioner har vi valgt at foretage en overgang i år for at begynde at skabe en ny rolle inden for denne institution. Vi agter at gå tilbage som 'fremtrædende medlemmer' af den kongelige familie og arbejde for at blive økonomisk uafhængige, mens vi fortsat fuldt ud støtter Hendes Majestæt Dronningen. Det er med jeres opmuntring, især i de sidste par år, at vi føler os parat til at foretage denne ændring. Vi planlægger nu at dele vores tid mellem Storbritannien og USA og fortsætte med at ære vores pligt over for dronningen, landet og vores projekter. Denne geografiske balance giver os mulighed for at opdrage vores søn med en påskønnelse af den kongelige tradition, som han blev født i, samtidig med at den giver vores familie plads til at fokusere på det næste kapitel, herunder lanceringen af ​​vores nye velgørende enhed. Vi ser frem til at dele de fulde detaljer om dette spændende næste trin, når tiden er til det, da vi fortsætter med at samarbejde med Hendes Majestæt Dronningen, Prinsen af ​​Wales, hertugen af ​​Cambridge og alle relevante parter. Indtil da håber vi, at I vil acceptere vores dybeste tak for jeres fortsatte støtte. - Hertugen og hertuginden af ​​Sussex."

Og noget tyder på, at både Meghan og Harry er glade for den beslutning, de har truffet: Det er nemlig længe siden, vi har set dem begge stråle og smile så meget, som de gør på disse nyeste billeder af parret.

Scroll selv og se!

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her