Foto: MEGA
Navnedrama

Meghan fortæller sandheden i sjælden udtalelse om sønnen

af Line Frandsen 1/02/2021
Hertuginde Meghan er kommet med en sjælden udtalelse, efter det forleden kom frem, at hendes to fornavne er blevet fjernet fra sønnen prins Archies fødselsattest.

I weekenden skrev flere medier, at hertuginde Meghan ”i al hemmelighed” har fjernet sine fornavne Rachel Meghan fra sønnens fødselsattest – og at der i attesten nu kun står ”Hendes kongelige højhed hertuginden af Sussex”.

Historien skabte røre flere steder – blandt andet hos britiske medier, der tolkede navneskiftet som endnu en måde, hvorpå Meghan tager afstand til sin svigerinde Kate, hvis navn indgår på alle sine tre børns fødselsattester.

"Det er aldrig sket før, at en royal ændrer en fødselsattest. Og at man fjerner fornavne, er bemærkelsesværdigt. Måske er det endnu et tegn på, at parret er desperate for at skille sig ud fra William og Kate," siger kongehuseksperten Ingrid Seward til The Sun.

Læs også: Meghan Markle: "Mine veninder advarede mig mod at gifte mig med Harry"

Meghan i sjælden udtalelse 

I kølvandet på historien vælger Meghan nu ganske ekstraordinært at tage bladet fra munden.

Det sker til det amerikanske medie Page Six, hvor 39-årige Meghan nu forklarer, at det ikke var hende selv – men derimod kongehuset – der i sin tid lavede ændringen og dermed fjernede navnene.

"Ændringen af dokumentet i 2019 var diktereret af kongehuset, som det også bliver bekræftet i dokumenter fra ledende medarbejdere af kongehuset. Dette var ikke et krav fra Meghan, hertuginden eller prinsen," udtaler en talsperson fra Meghan til det amerikanske medie.

Foto: MEGA

Meghan, 39, og Harry, 36, valgte ganske overraskende at træde tilbage som fremtrædende medlemmer af kongehuset sidste år.

I samme ombæring slås det fast, at der ikke – som flere medier ellers beskrev eller konkluderede – er dårlig stemning mellem Harry og Meghan og Harrys storebror William og hans hustru Kate.

Harry og Meghan, der blev gift i maj 2018 og forældre året efter til sønnen Archie, trådte tilbage som fremtrædende medlemmer af det britiske kongehus i januar sidste år. De bor i dag i Californien.

I galleriet herunder har vi samlet 18 ting, Meghan Markle ikke længere må efter sin indtræden i den britiske kongefamilie. Swipe løs!