Foto: Mega
Forsvundet stjerne

Hvad blev der af Megan Fox?

af Rose Maria Boelsmand 27/06/2019
For 10 år siden var hun alle vegne, men pludselig hørte man ikke noget til kvinden, der var udråbt som verdens mest sexede. Så hvor blev Megan Fox af?

Tænk 10 år tilbage, og tænk på, hvem der dominerede alle overskrifter, forsider og filmplakater… Ét navn dukker op: Megan Fox. Den dengang kun 23-årige skuespillerinde ligeledes fascinerede og skabte misundelse for sin uhyre veldrejede skikkelse, sine sensuelle læber og sexede stemme. Hun blev spået til at være den nye Angelina Jolie med lige dele mystik, sexappeal og skønhed, og hun stjal hver en scene, hun var med i. Uanset om det var i teenagevampyrfilmen Jennifers Body, Amanda Bynes commedy-serien What I Like About You, eller i den rolle, hun blev mest kendt for, som Mikaela i Transformers-filmene.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

… Men pludselig hørte man intet til Megan Fox mere. Så hvorfor forsvandt hun?

Hun gik fra at være på sin karrieres højdepunkt og var flere millioner dollars værd samtidig med at hun blev udråbt til at være verdens mest sexede kvinde. Og så blev hun væk.

Virkelighedens Megan Fox skulle nemllig vise sig at være langt fra det sexsymbol, Hollywood havde gjort hende til, og hendes historie tegner billedet af en stærk kvinde, der er langt mere end et lækkert ydre, og som har været offer for en uacceptabel tendens i filmbranchen.

”Jeg følte mig magtesløs med det sexede image. Jeg følte mig slet ikke powerful. Det var som om det åd alle andre aspekter af min personlighed, fordi der aldrig blev vist andre sider af mig. Det devaluerede mig fordi jeg ikke stod for noget. Jeg var en skal. Et billede. En posering,” har Megan Fox udtalt ifølge Imdb.

Men lad os starte med baggrunden: Som teenager gik Megan Fox i katolsk skole, og måtte ikke deltage i fester eller have kærester eller venner på besøg for sine forældre. Senere har Megan Fox ladet det komme frem, at hun kun har haft to seriøse forhold hele sit liv, hvilket er et faktum mange nok vil måbe over, når de kaster et blik på den nærmest overjordiske skønhed: ”Jeg har kun været sammen med to mænd hele mit liv. Min teenagekæreste og Brian (Austin Green, red.) Jeg ville aldrig kunne have sex med en, jeg ikke elsker. Bare ideen om det, gør mig utilpas, og jeg har aldrig været i nærheden af at have et one-night-stand.”

Den smukke skuespillerinde er altså langt mere tilbagetrukket, end de karakterer, hun altid er blevet castet til på grund af sit ydre, og som har skabt forestillingen om, hvem Megan Fox er. Da hun var i starten af tyverne og hendes jævnaldrende kollegaer i Hollywood festede som om hver dag var deres sidste på jorden, var Megan fuldtids stedmor for sin forlovede Brian Austin Greens 8-årrige søn Kassius.

”Jeg er stedmor på fuld tid. Jeg har været Kassius’ værge siden han var tre år, og han kan slet ikke huske en tid, hvor jeg ikke har været i hans liv. Og det er en side af mig, medierne ikke har lyst til at vise, men sandheden er, at jeg er ansvarlig for ham, og det har aldrig været et problem for mig.”

I 2007 landede hun sin store gennembrudsrolle som den overdrevet sexede Mikaela i den første Transformers- film, og herfra gik det stærkt med at score placeringerne på tidens hot-lister og blive sammenlignet med stjernekollegaen Angelina Jolie. Men også her skinnede det igennem, at Megan måske ikke var helt den udadvendte og selvsikre karakter, hun blev gjort til:

”Jeg er faktisk bange for Angelina Jolie. Jeg har ikke haft muligheden for at møde hende, og faktisk prøver jeg at undgå det. Hun er så stærk og jeg er sikker på, at hun ville spise mig levende. Jeg har faktisk afvist en del roller fordi jeg ikke vil have at folk tro, at jeg prøver at være hende,” står der på Imbd.

Læs også: Helena Christensen: ”Flygtninge bliver ofte blot beskrevet som tal i stedet for som individer, og det er mit oprigtige håb, at min stemme og mine fotografier kan hjælpe med at ændre på det”

Transformers-gennembruddet, der for de fleste Hollywood-aspiranter ville være et drømmescenarie, viste sig også hurtigt at skue Megan mod hårene…

Det startede allerede, da Megan var til audition på rollen som Mikaela. Hun blev ikke bedt om at læse op fra et manuskript, som kutymen foreskriver, men blev allerede der objektiviseret og gjort til et sexsymbol. Hun blev sat til at vaske en Ferrari, som viste sig at tilhøre filmens instruktør Michael Bay, der optog sekvensen i sin egen indkørsel, hvilket i sig selv burde sende alle alarmklokker i gang.

… Faktisk have Michael Bay tidligere udset sig Megan, inden hun var til audition på Transformers, og allerede dengang tegnende der sig et lidet sympatisk billede af Transformers-instruktøren:

”Jeg var 15, første gang jeg mødte Michael Bay og var statist i Bad Boys II. Vi optog en scene på en klub, hvor jeg ikke havde andet på end bikini i det amerikanske flags farver, en rød cowboyhat og 10 cm høje hæle. Det så Michael, og han ’godkendte’ det. De andre på settet sagde; ‘Du ved godt hun kun er 15 år, ikke? Så du kan altså ikke side med dig I baren og få en drink’. Hans løsning til det problem var at få mig til at danse under en kaskade af vand og blive helt gennemblødt… som 15-årige. Jeg gik i 1.G, men den slag er helt i orden i Bay’s hovede,” har Megan Fox udtalt ifølge Imdb.

Flash forward til Transformers-optagelserne, hvor Megan under de første ugers optagelser konstant blev chikaneret på settet og fik at vide, at hun ikke var lækker nok. Michael Bay råbte nedladende instruktioner til hende, som ”Vær lækker!” og ”Bare vær sexet!”, og hver gang Megan kom til ham for at diskutere sin rolle, blev hun bedt om at koncentrere sig om at se godt ud. Der findes et helt særligt specielt sted i helvede, til mænd, der behandler kvinder på sådan en måde.

Megan Fox’ medskuespiller, Shia LeBeouf, har efterfølgende sagt, at det var tydeligt, hvor utilpas Megan var på settet med den behandling og instruktion hun fik: ”Hun er blevet taget ud af en obskur tilværelse og blevet placeret foran hele verden i en sexdrevet rolle, og har fået at vide, at nu er hun den mest sexede kvinde i USA”.

… Og efter to kommercielle succeser med Transformer-filmene havde Megan endelig fået nok.

Hun var klar til at vende medaljen og fortælle om, og fortælle hvordan der så ud på den anden side af de forførende plakater og sexede scener.

”Jeg har lært, at det at være berømt, er som at være et offerlam. På et tidspunkt, uanset hor høj en piedestal du bliver sat på, bliver du hevet ned. Og jeg havde skabt en rolle, der var klar til at blive ofret. Jeg er ikke villig til at give afkald på den jeg er. Jeg ved at jeg ville gå så langt som at skabe en helt ny personlighed som Hollywood kunne ofre i stedet for at lade det gå ud over den, jeg i virkeligheden er. Faktum er dog, at jeg er gemt bag al vanviddet. Ingen kan finde mig.”

Men (det mandsdominerede) Hollywood kunne ikke håndtere, at hun tog bladet for munden og sagde fra overfor den mandschauvinistiske behandling.

”Det, jeg fortryder mest er, at jeg selv har bidraget til at kreere en illusion om, at jeg ikke er andet end en karikeret tegneseriefigur,” udtalte Megan Fox…

Kort tid efter blev hun fyret fra Transformer-franchisen og nærmest udstødt af hele filmindustrien for at tale så bramfrit om forholdene på settet, og fra den ene dag til den anden havde ”verdens mest sexede kvinde” problemer med at få nye roller.

”Jeg ved at Michal Bay ikke er tilfreds med de ting, jeg har udtalt. Jeg ventede på at nogle fra settet ville træde frem, og tale min sag, men der var ingen der udtalte sig. Jeg tror det er fordi, jeg er en kvinde,” star der på Imdb.

Hun trak sig helt tilbage fra spotlightet og tog kun små roller, som hun vidste at hunkunne stå inde for. Hun var blandt andet med i Eminem og Rihannas musikvideo til ”Love the Way You Lie”, og hun donerede hele sin løn til et kvindecenter. Hun giftede sig med sin kæreste gennem mange år, Brian Austin Green, og sammen fik de tre sønner.

Læs også: Oh Land: ”Jeg er blevet mere fri, efter jeg har opdaget, at man alligevel ikke kan planlægge noget”

Selvom det smukke par, med nu tre sønner, inkl. Kassius fra Brians forrige ægteskab, lignede et glansbillede, gennemgik de alligevel en grim og meget offentlig separation i 2015. Parret fandt dog ud af at Megan var gravid med endnu en søn, og fandt sammen igen. Deres fjerde søn fik navnet Journey, som symbol på, hvor langt parret var kommet sammen siden de blev kærester i 2004.

Megan har efterfølgende trukket sig næsten helt fra filmindustrien, men laver en film om året, hvor hun sætter hele sin indtjening ind fra hver film til sine børns universitets-fonde. Hun har desuden taget sin livslange passion med arkæologi op og lavet sit eget TV-program, ”Legends of the Lost”, hvor hun opsøger ældgamle steder og forsvundne verdner. Sammen med sin mand, Brian Austin Green, som hun stadig er gift med, er hun involveret i velgørenhedsorganisationen Generosity Water, og sammen har de doneret midler til opførelsen af 10 vandbrønde for organisationen.

Så forklaringen på, hvad der blev af verdens mest sexede kvinde? Hun blev (næsten) skubbet ud af den industri, der havde ophøjet hende, fordi kunne ikke ville acceptere kun at være et sexsymbol…

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her