Foto: Mega
Den røde løber

9 kendiskvinder fortæller om afslag fra designere på grund af deres størrelse

af Katrine Kæmsgaard 13/01/2020
Flere kendisser har fået afslag fra designere, der ikke ønskede at klæde dem på, fordi de ganske enkelt var for kurvede. Det har i mange år været et tabubelagt emne, som ingen har haft lyst til at tale om, men nu har Ashley Graham, der er en af verdens førende supermodeller, i et interview fortalt, hvordan hun er blevet behandlet, og det har fået flere kendisser til at fortælle om problemet.

På trods af at være en af verdens førende supermodeller, har den kurvede Ashley Graham for nyligt indrømmet, at hun blev nødt til at blive hjemme fra Met Gala i 2019 af den simple årsag, at hun ikke kunne finde en designer, der ville klæde hende på.

Og efter Ashley Grahams ærlige fortælling, er der flere kendisser, der har fortalt om samme problemstilling.

Flere kendisser har fået afslag fra forskellige designere, fordi de ganske enkelt ikke passede ind i normkurven.

Heldigvis er modeindustrien gradvist begyndt at ændre holdning, og lige så stille åbner diverse modehuse mere og mere op for modeller og påklædte kendisser med mere kurvede former.

Læs også: Beyoncés far har lige delt et sjældent billede af 8-årige Blue Ivy

Det er dog stadig vigtigt, at sætte fokus diskrimination fx på baggrund af størrelser - sådan så alle kroppe bliver tilgodeset – uanset om man er kurvet, lang, smal eller kort.

Her fortæller 9 kendisser om deres kamp med modeindustrien – blot for at komme til at bære en smuk kjole på den røde løber.