alexander-oscar-elle-dk.jpg
Foto: Sony Music
Musiktalentet

Alexander Oscar: ”Det eneste jeg fokuserer på, er at blive den bedste til det, jeg gør”

af Nikita Hoffmann Andersen 26/11/2018
20-årige Alexander Oscar stormer frem på den danske musikscene. Gymnasiet er færdiggjort, og nu kan drømmen om den store musikkarriere for alvor efterfølges.

20-årige Alexander Oscar fra Skejby er vokset op med en håndbold i hænderne, og i mange år troede han, at det var en karriere i sporten, han skulle gå efter.

En skulderskade - og et enormt sangtalent - ændrede dog kursen for den unge aarhusianer. Som hel ung teenager begyndte Alexander Oscar at lægge videoer på nettet, hvor han sang, og det var sådan, det unge talent blev opdaget.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

I dag er Aarhus byttet ud med København, mens håndbolden for længst er blevet til en mikrofon. I begyndelsen af 2018 udkom sangen Number, der lynhurtigt blev til et kæmpehit, og som i dag er spillet mere end 15 millioner gange på Spotify. Ved ELLE Style Awards i maj 2018 havde vi og vores gæster endda fornøjelsen af netop Alexander Oscar og hittet Number. Siden da er flere hits kommet til, og det går kun en vej for Alexander Oscar: fremad.

Læs også: Clara: ”Jeg vil ikke være en it-girl, jeg vil være en every-girl!”.

Så hvordan var det at navigere rundt i 3.g samtidig med en frembrusende musikkarriere? Og hvordan tackler man et sceneskifte fra Aarhus til København, mens både kæreste, venner og familie bliver på den anden side af broen?

ELLE mødte den unge Aarhusianer til en lille snak om det hele.

Du storhittede med singlen Number samtidig med at 3.g skulle færdiggøres i løbet af foråret og sommeren 2018. Hvordan jonglerede du en frembrusende musikkarriere og gymnasiet på samme tid?

Det var selvfølgelig svært at balancere, men jeg gik på et gymnasium, der var virkelig seje til at give mig lidt ekstra snor i forhold til fraværsprocenter. Og så udnyttede jeg tiden, så jeg ofte lavede afleveringer i toget, når jeg skulle i studiet i København eller i lufthavnen, når jeg skulle til Sverige for at indspille. Det var lidt presset, men jeg brokker mig ikke! Det er jo super fedt, at man får travlt, når man har et nummer, der går godt.

Nu har du afsluttet skolen og er blevet en fri fugl. Du har også udgivet sangen Coffee Table og senest Question Mark. Hvordan er det at være Alexander Oscar for tiden?

Det er dejligt at være Alexander Oscar! Da jeg blev færdig med skolen i sommer, flyttede jeg fra Aarhus til København, og det er en kæmpe befrielse at slippe for at bruge halvdelen af mit liv på transport og kunne dedikere mig 100 procent til at lave musik. Jeg har lavet meget mere musik de seneste tre måneder, end jeg gjorde hele 3.g tilsammen.

Hvem kigger du selv til for inspiration?

Tidligere ville jeg have sagt MMA-fighteren Conor McGregor, men det mener jeg ikke helt længere, for jeg synes, han er faldet lidt af på den. Men han er kendt for at sige ”Winners focus on winning. Losers focus on winners”, og det synes jeg er så rigtigt. Der er så meget konkurrence i den her branche, jeg er i, men det nytter ikke noget at sidde og sammenligne sig selv med andre. Det eneste, jeg fokuserer på, er at blive den bedste til det, jeg gør og altid gøre mit bedste. Der bliver ofte talt om talent i det her felt, og det spiller selvfølgelig også ind, men jeg tror på at hårdt arbejde og dedikation er det absolut vigtigste, for kun sådan kan jeg udvikle mig til den bedste version af mig selv.

Du har forladt basen i Aarhus til fordel for musikkarrieren i København. Hvordan er det?

Jeg er sindssygt glad for, at jeg med flytningen har fået mulighed for at lave musik på fuld tid. Det er et kæmpe privilegium! Privat er det også spændende at være flyttet til en ny by, men de fleste, jeg kender her, er folk fra musikbranchen, så det bliver tit meget musiksnak. Det er både fedt og inspirerende, men jeg savner tit min familie, kæreste og venner hjemme i Aarhus, som selvfølgelig kender mig på en helt anden måde.

Foto: Sony Music
alexander-oscar-2-elle-dk.jpg

Har du fået nogle favoritspots i København endnu?

Jeg bor tæt på Kaffekilden på Nørrebro, så der har jeg tilbragt meget tid. Især da jeg lige var flyttet og skulle falde til i København, sad jeg tit og drak en kop kaffe og spiste en ostebolle til morgenmad. Det tog lidt tid, inden jeg rigtig fik startet en rutine med at købe ind og lave mad til mig selv, så der var det godt med Kaffekilden i nærheden. Ellers er jeg faktisk ikke blevet så bekendt med København endnu. Jeg er stadig dybt afhængig af Google Maps, hvis jeg skal nogen andre steder hen end i studiet.

Hvordan ser en normal hverdag så ud for dig i København pt?

En typisk hverdag for mig er at være i studiet hele dagen, og hvis der ikke er nogen bagkant, bliver det ofte sent. Så kommer jeg hjem og spiser en portion havregryn, inden jeg går i seng, og så står jeg op og gør det samme igen dagen efter. Ellers har jeg mange møder med min manager og mit pladeselskab. Lige nu handler det især om mit album, der kommer til foråret, og som jeg netop har lagt sidste hånd på.

Du har teaset lidt for, at der kommer et album. Hvad kan vi glæde os til?

Uuh, ja! Vi har lige lukket albummet i sidste uge, hvilket vil sige, at alle sange nu er helt færdige, rækkefølgen er lagt, og der mangler nærmest kun et artwork. Albummet består af 13 sange, så der er en masse ny musik på. Blandt andet en sang jeg skrev, da jeg var 16, så det er nærmest et livsværk (Alexander Oscar griner højt. red.). Jeg synes selv, albummet giver et godt billede af, hvem jeg er som artist, men også personligt – hvis man lytter til teksterne, får man serveret alle mine inderste følelser på et sølvfad, så det er lidt nøjeren, men det er også det, der er fedt ved at skrive sang - Man får afløb for en helt masse ting.

Hvad laver du om fem år?

At spille på Wembley Stadium er den ultimative drøm, og nu du spørger, hvad jeg laver om fem år, bliver jeg nødt til at svare det. Men jeg har en disclaimer – det kan altså godt være, det kommer til at tage seks-syv år at opnå den drøm (Alexander Oscar bryder ud i grin igen. Humoren er altså lige så stor som sangtalentet. red.)

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her