Foto: @cathdelichtenberg
Planter

De 10 mest populære planter på Instagram, som du skal have i dit hjem

af 7/10/2020
Det er efterhånden blevet en selvfølge, mere end en trend, at naturen bringes indenfor som en vigtig del af boligindretningen. Du har med garanti hørt om den fotogene 'bloggerplante', men ved du hvilke planter, der i virkeligheden er de mest fotograferede? Se de 10 mest instagrammede planter, som du skal have i dit hjem.

De grønne planter er blevet en integreret del af vores boligindretning. De skaber en æstetisk, men samtidig hjemlig atmosfære, som passer perfekt ind i ethvert hjem - og så er de ovenikøbet med til at skabe et godt indeklima i hjemmet.

Planter er med andre ord blevet et must i vores indretning. Men hvilke planter er egentligt de mest populære?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Du har helt sikkert hørt om 'bloggerplanten'. En plante, der fik sit kælenavn, efter den blev ekstremt populær på de sociale medier.

Læs også: Få den fine efterårsfrisure, som florerer på Instagram

Livstilseksperter fra HomeHow har nu undersøgt hvilke planter, som er de mest instagrammede planter i verden - og selvom 'bloggerplanten' sniger sig højt op på listen, så er det en anden populær plante, som løber med førstepladsen.

Se hvilke planter, der er de 10 mest populære på Instagram herunder.

1. Kaktus
Kaktussen indtager uden tvivl førstepladsen som den mest populære plante på Instagram. Taget i betragtning at det er den absolut nemmeste plante at passe, giver det god mening, at den er så populær. Kaktussen kan tåle masser af sol og kræver minimale mængder af vand - og så findes den i uendeligt mange forskellige afskygninger.

2. Voksblomst, Hoya
Den anden mest instagrammede plante er voksblomsten. Det er en klatreplante med nærmest læderagtige blade, som findes i flere forskellige varianter. Den kan tåle masser af sollys og trives bedst, hvis den holdes til den tørre side. Perfekt, hvis man ikke gider at vande så ofte.

3. Monstera
Den såkaldte 'bloggerplante' hedder i virkeligheden Monstera eller Fingerfilidendron, og den havner på en tredje plads over mest instagrammede planter. Det er en plante, som har været specielt populær her i Danmark og resten af Skandinavien. Måske er det endda vores fortjeneste, at den sniger sig op på en tredje plads?

4. Filodendron
Filodendronen findes i talrige forskellige arter, men det er kun omkring 10 af dem, som dyrkes i større omfang. På billedet herunder ses en Philodendron Verrucosum.

Læs også: Boliginfluencer Cathrine de Lichtenberg: Mine bedste indretningstips og sommerønsker til hjemmet

5. Bregne
Bregnen har sneget sig op på en femte plads over mest instagrammede planter. Denne plante kan både vokse udendørs og indendørs - og derfor har den også haft en fordel i kampen om den mest instagrammede plante. Den mest almindelige indendørs bregne er nyrebregnen, som er kendt for at være en god luftrensende plante.

6. Flamingoblomst, Anthurium
Anthurium-planten er specielt kendt for sine åkandelignende blomster. Den findes i flere forskellige varianter, hvor denne mørke version med smukke lyse markeringer hedder Anthurium Clarinervium. Denne får nogle mere atypiske blomster, end den klassiske flamingoblomst, som får klare, røde blomster.

7. Guldranke, Pothos
Guldranken er en klatreplante, som enten kan hænge eller klatre op af en mospind. Den er smuk at have til at stå i en reol, på en hylde eller hængende fra loftet. Guldranken findes i flere forskellige farver og størrelser, og så er den supernem at passe.

Læs også: 7 bud på de snoede stearinlys, du liker på Instagram

8. Musehaleaks, Peperomia
Peperomia findes i mere end 1500 varianter, hvoraf Vandmelon Peperomia, som ses på billedet herunder, er en af de mere almindelige sorter. Peperomia er blandt de nemmeste stueplanter at passe, da de kræver meget lidt pleje.

9. Gummitræ
Gummitræet er en af de større stueplanter, som har vundet instagrammernes hjerter. Den er elegant og robust, og pynter smukt i mange inspirerende hjem.

10. Violinfigen
På en sidste plads kommer den store violinfigen. Et træ, som højst sandsynligt ligger meget højere på listen, hvis man kun kigger på indendørsplanter i danske hjem. Violinfigenen, som kan blive helt op til 12 meter høj, har nemlig vundet en plads i mange af danskernes instagram-venlige hjem. Hvis du stiller planten i et solrigt værelse og vander den et par gange om ugen, så får du hurtigt et stort, flot træ, som kan pynte hjemme hos dig.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her