Herskabslejlighed Lyon
Foto: Felix Forest / Living Inside
Bolig

Kom med indenfor i en fransk herskabslejlighed i Lyon

af Louise T. Jakobsen 30/06/2016
En klassisk 1800-tals-lejlighed i Lyon i Frankrig har gennemgået en nænsom renovering, hvor gamle detaljer er blevet bevaret og restaureret af kyndige hænder. Kvinden, der bor her, har villet bevare ejendommens historiske elementer, men har samtidig søgt en indretning, der kunne gøre stedet til en afslappet, funktionel ramme for et (næsten) helt almindeligt hverdagsliv. Få en eksklusiv rundvisning i den overdådige herskabslejlighed lige her...

Tekst: Tessa Pearson

Vi er på besøg i en historisk lejlighed, der ligger i det gamle centrum af Lyon, tæt ved Rhône-floden og lige ved La Place Bellecour. Et kvarter med fashionable restauranter, mange interiørbutikker og ejendomme af den slags, der har været velhavende familier i hænde i generationer. Lejligheden ligger på første sal, hvor udsmykningen af interiøret oftest er smukkest, da man i en tid uden elevatorer lod husets personale bo på de øverste etager og derfor lod detaljerigdommen (og loftshøjden ...) tone ud, jo højere op i huset man kom. Trods beliggenheden er lejligheden stadig badet i lys det meste af dagen, da mange af vinduerne vender mod syd, og der har derfor også været god grund til at restaurere hver eneste lille detalje. Kvinden, der ejer stedet, har været villig til at investere både tid og penge i projektet, så parketgulve og gamle træpaneler nu fremstår så originale og fine som muligt. Derudover har hendes brief på indretningen været enkelt: Hun ville gerne have et smukt, borgerligt hjem til sig selv og sin datter, men ikke så seriøst at det blev kedeligt, og ikke så overdådigt at det ikke samtidigt matchede hendes mere afslappede livsstil og personlighed.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Smugkig i ELLE Decorations store sommer-nummer

Balancen er skabt ved at kombinere slanke linjer og overdådige materialer i et elegant interiør, der emmer af afslappet luksus. Bag indretningen står den franske indretningsduo Maison Hand, der til daglig driver en interiørbutik andetsteds i Lyon, hvor de sælger særligt udvalgte møbler, tekstiler og boligaccessories fra hele verden. De har arbejdet sammen med arkitekt Michel Bessoud om at skabe det perfekte hjem.

Rummene er blevet gendisponeret, så de er mere alsidige og bedre kan fungere som ramme om uformelle middage og besøg af gode venner. Det gamle (vinduesløse) køkken er åbnet op og lagt sammen med spisestuen, der nu fungerer som et stort spisekøkken, hvorfra man har smuk udsigt over byens store plads. Selve køkkenet er bygget op af en snedker, så det mere minder om et eksklusivt møbel end et konventionelt køkken. En kæmpe hall har givet plads til et ekstra badeværelse og et walk-in-closet, og så er der ellers valgt rolige, modernistiske møbler – heriblandt et par danske – og ikoniske designlamper for et lækkert, nutidigt udtryk.

Klik dig igennem galleriet og få en eksklusiv rundvisning i den franske, unikke herskabslejlighed i Lyon...

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her