Foto: Line Thit Klein // Styling: Mille Collin
Køkkentema

Kom indenfor i Sara Sievers hyggelige køkken

af Katrine Fromberg Kiehn 12/09/2019
For modekvinden Sara Sievers er køkkenet hjemmets hjerte. Det er her, familien opholder sig mest, og her, gæster ofte mødes om det store bord til mad, vin og gode samtaler. Stilen er sammensat, men stemningen kan beskrives med et enkelt ord: hyggelig. Kig med her, og lad dig inspirere af Sara Sievers indretning af sit køkken.

For de fleste er køkkenet hjemmets mest centrale rum, hvor man samles om alt fra mad til arbejde, stille samtaler og festlige aftener. I det nye ELLE Decoration sætter vi fokus på indretningen af køkkenet, og hvad end du står over for at skulle have helt nyt køkken eller blot vil opgradere indretningen af dit eksisterende, er der masser inspiration at hente med shoppingsider og besøg hos kvinder med de flotteste køkkener. I slutningen af november 2017 besøgte vi Sara Sievers, der ligeså har et køkken, man har lyst til at tilbringe mange timer i. Her bringer vi et gensyn med Sara Sievers køkken, så du kan tage forskud på vores nyeste nummers store køkkentema. Læs også: Efterårets ELLE Decoration er landet

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Et stort køkken-alrum stod højt på ønskelisten, da Sara elsker at lave mad og have gæster. Det mørke køkken i røget eg er skabt af Sune Kaas Greve, og fliserne er fra File Under Pop. Keramiklamperne over køkkenbordet er fra Stilleben, gryden er fra Le Creuset, og den smukke kande er skabt af keramiker Mette Winkelmann. Spisebordet i massive, hele træplanker er lavet af snedker Carsten Schultz, og stolene er Mogens Kochs klassiske foldestole. Kopperne på bordet er af den amerikanske Memphis-kunstner Peter Shire og købt i galleriet Les Gens Heureux.

VORES KØKKEN er et afgangsprojekt fra snedkerskolen og er skabt af Sune Kaas Greve. Komfuret og emhætten er fra Smeg. Da vi overtog huset og skiftede køkkenet ud, valgte vi at beholde det gamle gaskomfur. Folk, der har induktion, himler over, hvor lang tid det tager at koge en gryde med vand. Men jeg synes nu, at det er meget hyggeligt.

VI VALGTE RØGET EG til køkkenet, fordi vi ønskede lidt kontrast til de lyse gulve og hvide vægge. Vi har været med til at bestemme træsort og det overordnede udtryk, men ellers er det måske lidt tilfældigt, at det ser præcis sådan ud.

VI HAR REVET VÆGGEN ned mellem køkken og stue, så køkkenet er holdt forholdsvis enkelt for at integrere det i rummet. Stilen er varm og hyggelig, og køkkenet indbyder til at sidde ved spisebordet og snakke eller lave lektier, mens der bliver lavet mad. Jeg kan godt lide, at stilen er afslappet, og at det er et køkken, der er skabt til at blive brugt.

JEG KUNNE SAGTENS BRUGE dobbelt så mange skuffer til køkkenmaskiner, gryder, pander og krydderier. Men jeg har et viktualierum i kælderen, ekstra køleplads og et skab til alle de køkkenmaskiner, som jeg ikke bruger hver dag. Jeg kan nøjes med at have det allervigtigste oppe.

KOGEBØGER I KØKKENET skaber stemning. Jeg er vild med kogebøger og bruger dem ganske meget. Jeg følger både opskrifter og finder inspiration – plukker lidt her og der.
Jeg har en del tallerkener fra Royal Copenhagen, både Hvid Kant og Mågestellet, og fra Bing & Grøndahl, men jeg mikser dem gerne med loppefund og arvestykker.

KØKKENET I MIT HJEM ER … husets samlingssted og her, jeg bruger det meste af min tid, når jeg er hjemme.

Det lysegrå vitrineskab er fundet på et loppemarked og rummer en del af Saras samling af glas, service og keramik. De ikoniske glaspendler er oprindeligt designet til Radiohuset af Vilhelm Lauritzen. I dag er de i produktion hos Louis Poulsen.

De indbyggede skabe er designet til at matche den oprindelige stil i køkkenet. Både stolen og billedet, der er malet af kunstneren Albert Bertelsen, er arvestykker. Den stribede pude har Sara selv syet, mens den blomstrede er fra onlinebutikken Sentaku. Keramiklampen fra Søholm har Sara arvet fra sin morfar. Lampen har fået ny skærm fra Helle Thygesen.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her