bolig vesterbro Pernille Holm Leif Thingtved
Foto: Line Thit Klein
Bolig

Kom indenfor i Pernille og Leifs baghus på Vesterbro: "Vi ender med at købe ca. 900 kvadratmeter for 300.000 kroner”

Af Mille Collin 19/12/2023
Stylist Pernille Holm og iværksætter Leif Thingtved forstod ikke deres held, da de fandt baghuset på Vesterbro. Her har det visionære par omgivet sig med et eklektisk miks ad vintage- og antikfund.

I begyndelsen af 90’erne, da Vesterbro stadig var strøet med brune værtshuse og skumle baggårde, inden byfornyelsen tiltrak småbørnsfamilier og hipstere med job i reklamebranchen, stod Leif Thingtved på sit værksted og reparerede gamle, engelske motorcykler.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Værkstedet lå i bunden af et hus i netop en af de baggårde, og Leif delte det med en bilmekaniker og en ven, der havde kontor i rummene over værkstederne. Her sad Pernille tit og tegnede eller skitserede, hvordan man kunne indrette huset, hvis man boede der. Samtidig forelskede hun sig i Leif, som hun indregnede i drømmen om at bo i det ramponerede, men idylliske baghus.

Foto: Line Thit Klein
Pernille Holm fotograferet foran sin vintagebutik, Tootsie.

Baghuset kunne imidlertid ikke udmatrikuleres, da Pernille og Leif, der nu var et par, forhørte sig hos kommunen. Men Leif, der dengang arbejdede som rekvisitør og derfor tit kørte rundt i byen med sin mester, Ivar Baungaard, faldt over et andet baghus, der havde stået tomt i flere år. De bød på det, fik det – og mere til.

Foto: Line Thit Klein
Sofaen er fundet på Lauritz.com, mens de ægte tæpper er fra Ebay.

“Vi troede, vi havde købt et baghus, men da vi sidder og skal underskrive papirerne, fortæller snedkermesteren, vi købte det af, at der jo også er en ledig lejlighed på første sal. Vi fatter ingenting, og sparker til hinanden under bordet. Da går det op for os, at forhuset hører med til købet. Så vi ender med at købe ca. 900 kvadratmeter, med lidt råd og svamp, for 300.000 kroner.”

Her bor

  • Pernille Holm og Leif Thingtved.
  • Parrets fælles hjem er et gammelt baghus på ca. 200 kvadratmeter fordelt på tre etager på det centrale Vesterbro.
  • Pernille arbejder som stylist og i reklame- og filmbranchen, driver desuden vintagebutikken Tootsie i Tullinsgade
  • Leif Thingtved er iværksætter og driver til daglig parrets bed & breakfast i den gamle købmandsgård Nansensgaard i Svaneke på Bornholm, foruden Central Hotel & Café, i Tullinsgade på Vesterbro.
  • Sammen har parret to voksne børn, Rita og Kalle.

Leif og Pernille boede i det hus i mange år, mens Leif åbnede Granola og også drev en virksomhed med iscykler. Tilfældigt hørte de, at det gamle hus, hvor de havde mødt hinanden, stod tomt, og denne gang lykkedes det at overtage det. Det er sytten år siden, parret flyttede ind.

Foto: Line Thit Klein
'Snoopy'-lampe fra Flos og standerlampe med farvede kugler fra @særligtsamlet. Den gule elefant er fra Indenfor & Udenfor.

“Jeg elsker vores hood. Her er en rummelighed, plads til alle typer. Vores hus ligger centralt, tæt på alt og alligevel utrolig fredeligt. Her er meget stille,” siger Pernille.

Foto: Line Thit Klein
Væggen med vinduer og en skydedør har de selv bygget af genbrugsmaterialer.

Da de overtog huset, havde det stået tomt i et år.

“De sidste, der havde lejet det, var vist dealere og havde fjernet alle de indvendige trapper, så det var pænt slummet og misligholdt. Vi er de fødte optimister og ser ikke realistisk på vores drømme, Gud være lovet. For havde vi vidst, hver gang vi kaster os ud i projekter, hvad der ville være af benspænd og problemer og manglende penge, havde vi nok aldrig gjort det. Men det er lykkedes, især fordi Leif er virkelig handy. Jeg kan ikke slå et søm i en væg. Men jeg er god til at finde smukke ting,” fortæller Pernille.

Foto: Line Thit Klein
Køkkenet har Leif selv bygget køkkenet af gamle elementer i egetræ. Værkstedslamperne er fundet på en rejse til Paris.

Både hun og Leif har en forkærlighed for ting med sjæl og af høj kvalitet.

“Vi kan begge godt lide at tingene har personlighed og ikke er allemandseje. Vi kigger f.eks. hellere på loppemarkeder, auktioner eller hos antikhandlere efter blandingsbatterier fremfor hos moderne forhandlere af badeværelsesinventar.”

Foto: Line Thit Klein
Et stort vintageskab er fuld af porcelæn, glas og keramik samlet gennem mange år. Bord og stole er fundet hos antikhandleren Indenfor & Udenfor.

Efter at børnene, Rita og Kalle, er flyttet hjemmefra, og Leif tilbringer det meste af tiden på Bornholm, har Pernille lyst til at lave om i huset.

“Vi har boet i de samme møbler alt for længe i stuen. Men det er lige med at finde sofaen i den rigtige størrelse og i det rigtige stof. Og et nyt gulvtæppe. Jeg drømmer også om en fransk altan, jeg savner lidt noget lys i stuen.”

Foto: Line Thit Klein
Badeværelset er renoveret i 1930’er-stil med klassiske hvide fliser og armaturer med porcelænsgreb. Spejl, hylde og håndvask er fundet på eBay.

Hun beskriver både sig selv og Leif som maksimalister.

“Det gode er, at vi begge er pyntesyge og kan lide farver og ‘oldies, but goodies’. Det har vi sammen. Mange tror tit, at Leif kun kan lave noget, der ser gammelt ud. Men min butik, Tootsie, siger alt om, at han er kreativ på mange måder. Han er god til at bruge det, vi har og få det til at hænge sammen.”

Foto: Line Thit Klein
Sideborde og lamper er vintagefund fra Italien, blåt værk af Knud Odde og plakat fra Indenfor & Udenfor.

Hænge sammen gør også indretningen, selv om den stilmæssigt peger i forskellige retninger. Både Pernille og Leif henter inspiration mange steder, som f.eks. gennem arbejde, i film og magasiner. Også kunst er de begge begejstret for og har værker af blandt andre Sonia Delaunay, Henrik Vibskov, en flise fra Thorvaldsens Museum, Wilhelm Freddie, Bent Rej, Tal R, Sune Christiansen, Stine Aalykke, Knud Odde og Alexander Tovborg. Men vigtigst for dem begge er det at bo i et hjem, der kan favne både roen og især selskabet.

Foto: Line Thit Klein
Et køkkenbord skabt af et gammelt værkstedsbord med en terrazzoplade passer perfekt i rummet.

“Vores altan er det bedste, vi har fået bygget. Den er et lille frirum, og jeg bliver glad hver gang, jeg sidder der. Vores køkken, stue og altanen om sommeren er perfekt at have gæster i,” siger Pernille, der også elsker sit soveværelse med de skrå vægge.

“Når jeg sidder i min seng og kigger ud ad de små vinduer, føler jeg en snert af Paris.”

Foto: Line Thit Klein
Terrasse overdækket med gamle fabriksvinduer. Stolene og pendlen er vintagefund.

Lyt til ELLEs podcast 'Klædt På', som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her