Bolig nørrebro Kristin Zachrisson Risberg
Foto: Marie Louise Munkegaard
Bolig

Kristin Zachrisson Risberg om drømmeboligen på Nørrebro: "Da vi så den første gang, var vi ikke i tvivl"

Af Julie Moestrup 24/10/2023
Kristin Zachrisson Risberg bor med kæresten, Andreas Bøgh Borre og parrets to børn i en nyistandsat herskabslejlighed på Nørrebro. Parret faldt for det originale interiør med charmerende stuk og smukke døre - og en placering midt i liv, mangfoldighed og grønne områder.

Hus med have i udkanten af København eller herskabslejlighed på Ydre Nørrebro? Kristin Zachrisson Risberg og kæresten Andreas Bøgh Borre tog snakken og blev hurtigt enige.

De var ikke klar til at flytte fra Nørrebro, men var vokset ud af lejligheden på Guldbergsgade. Jagten gik ind, og for to år siden fandt og købte de drømmeboligen på Nørrebrogade.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Foto: Marie Louise Munkegaard

”Da vi så den første gang, var vi ikke i tvivl. Jeg har altid drømt om en herskabslejlighed med højt til loftet, og her var alle de fine gamle detaljer også var bevaret: den originale stuk, dørhåndtag og høje paneler.

Lejligheden var totalt nedslidt, men for os var det et plus. Det gav mulighed for at sætte vores eget præg på den. Og så har den også et helt fantastisk lysindfald,” fortæller Kristin om lejligheden på 3. sal.

Foto: Marie Louise Munkegaard
Keramiklampen i vindueskarmen er købt brugt på Eliaselias.dk, glaspendlen et loppefund (dem har Kristin mange af) og væglampen Paolo Rizzatto for Floss, 1973. Maleriet er af en familieven, Brigitte Kühlewind Brennenstuhl. Alle lejlighedens gardinstoffer er fra Kvadrat. Bordet har fulgt med Andreas i mange år.

Kristin og Andreas har selv istandsat de 96 kvadratmeter, og lejligheden fremstår i dag lys og på én gang moderne og velbevaret.

1970’ernes savsmuldstapet og andre unoder er væk, mens de originale detaljer fra 1905, hvor karrébygningen blev opført, er til at få øje på igen:

”Der var det, jeg faldt for i lejligheden. Jeg lukkede øjnene for alt det andet og så kun de smukke gamle døre, vinduer og karnapper med udsigt til et langt stykke af Nørrebrogade. Og ude fra det imponerende tårnspir i kobber og den fint dekorerede facade.”

Her bor

  • Kristin Zachrisson Risberg sammen med Andreas Bøgh Borre og deres to børn, Balder på syv år og Robin på et år.
  • Herskabslejligheden på Nørrebrogade på Ydre Nørrebro er på 96 kvadratmeter, og familien har boet her i to år.
  • Kristin Zachrisson Risberg er uddannet i kommunikation fra CBS og er PR & Communications manager hos Aiayu. Andreas er it-konsulent i Netcompany og i gang med etablere parfumebrandet Robal.

Lejlighedens oprindelige gulve var så slidte, at gulvmanden anbefalede Kristin og Andreas, at de ikke fik slebet dem ned.

Foto: Marie Louise Munkegaard
Amerikansk håndlavet crib quilt fra slutningen af 1800-tallet og på det svenske Art Deco-bord nogle af Kristins mange loppefund og foldevase fra Tage Andersen.

”Vi havde håbet på, at man kunne det – og derefter få dem behandlet med hvidvask – så de fremstod originale. Men i stedet lejede vi selv en gulvsliber, tog forsigtigt det øverste lag, og så gav vi alle gulve en omgang sort olie.

Der var et sats, men heldigvis er det blevet flot. Olien gør, at træstrukturen stadig ses tydeligt, hvilket var vigtigt for os,” fortæller Kristin, der har indrettet lejligheden med loppefund, arvestykker og designmøbler.

Foto: Marie Louise Munkegaard

Parret, der har været kærester i ni år, har sønnerne Balder på syv år og Robin på et år.

Foto: Marie Louise Munkegaard
Spisebord fra Frama, Rey Chairs fra Hay og Houkime Rug fra Audo, vævet i tencel og bomuld. Loftslampen er fra Stilleben og keramiklampe med silkeskærm et loppefund ligesom lejlighedens taburetter. Keramikskålen på spisebordet er fra Wilma Nawara. På væggen et grafisk tryk af Christel Hansson.

”Andreas boede i lejligheden på Guldbergsgade, da vi mødte hinanden, og vi har altid brugt bydelen meget – både med og uden børn. Den udvikler sig hurtigt. Guldbergsgade-området er i dag blevet mere ’Østerbro’ med mange børnefamilier, hvor Ydre Nørrebro stadig er lidt mere upoleret.

Det var vi helt klar over, da vi købte lejligheden. Og vi er så glade for at bo her. Vi kan godt lide mangfoldigheden. Vi går direkte ud i livet og larmen på Nørrebrogade.”

"Guldbergsgade-området er i dag blevet mere ’Østerbro’ med mange børnefamilier, hvor Ydre Nørrebro stadig er lidt mere upoleret."

Foto: Marie Louise Munkegaard
Køkken fra Ikea med specialdesignet bordplade og sider i 5 mm. rustfrit stål. Olivenformede greb fra Etsy. Vasen er fra Leif Sigersen, og værket er et portræt af Kristins mor som ung, malet af den norske kunstner Terje M

Her er også mange grønne områder med legepladser og fodboldbaner. Tingene står ikke stille, og det pibler frem med nye spisesteder og små butikker.

Foto: Marie Louise Munkegaard
I lejlighedens gennemgang har Andreas indrettet parfumeværksted. Han er autodidakt parfumør og er snart klar til at lancere sin første parfume med sit brand Robal (sammentrækning af Robin og Balder, red.).

”Lige rundt om hjørnet har vi Nørrebroparken. Her er plads til børn – også på de lokale restauranter som Cleo, hvor vi ofte spiser,” siger Kristin.

”Og Balder elsker at bo et sted, hvor der er shawarmabiks i stueetagen. Her er han på fornavn med de ansatte, som ved, at Balders shawarma skal være med dressing og uden tomat.”

Foto: Marie Louise Munkegaard
Sengetøj fra Aiayu, Lampe Gras N214, vase fra Knabstrup og plakat af Dea Trier Mørchs værk ’Den første sommer’, som Kristin har købt hos Mødrehjælpen.

34-årige Kristin er selv vokset op på halvøen Nesodden udenfor Oslofjorden. Et område, hvor mange kunstnere og kreative slog sig ned, og hvor den hurtigste rute til Oslo var en færgetur på tyve minutter.

"Alle de fine gamle detaljer også var bevaret: den originale stuk, dørhåndtag og høje paneler."

”Jeg har haft stor glæde af at vokse op midt i naturen. Men det at lære så mange forskellige kuturer og mennesker at kende, som man gør som barn på Nørrebro, er også en kæmpe gave.

Og så er vi så heldige at have et familiesommerhus i Österlen i Sydsverige, hvor jeg også selv er kommet igennem hele min barndom. Vi synes, at Balder og Robin får det bedste fra alle verdener.”

Foto: Marie Louise Munkegaard

Lyt til ELLEs podcast 'Klædt På', som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her