Foto: Line Thit Klein
Bolig

Hjemme hos Janne Villadsen: Et hjem med personlighed

af Nanna Moth 12/10/2016
Kulturjournalist Janne Villadsen bor i en lys lejlighed på 100 kvm på fjerde sal. Her omgiver hun sig udelukkende med møbler og kunst, hun har købt med hjertet. Kom med indenfor og bliv inspireret af Janne Villadsens personlige stil lige her...

ELLE Decoration har været på besøg hos Janne Villadsen, som er kulturjournalist og partner i kommunikationsbureauet Force of Nature. Hun bor i en lys lejlighed på 100 kvm på fjerde sal med et langt kig ned ad Vesterbrogade. Da hun første gang trådte ind i sin lejlighed, vidste hun instinktivt, hvordan den skulle indrettes. Kom med indenfor og læs meget mere om hendes boligindretning, som er fyldt med kunst og håndplukkede møbler.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tekst & styling: Mille Collin Flaherty

Det, jeg glæder mig mest til at komme hjem til efter ferien, er lyset i min lejlighed. Jeg bliver aldrig træt af lyset her. Ude godt, men hjemme bedst. Jeg bliver virkelig altid glad, når jeg kommer hjem. Her er aftensol i vinduet i stuen, så man kan sidde i karmen med et glas vin. Her er en god rumfornemmelse, og her er aldrig mørkt.

Jeg har helt klart en ting for tysk Bauhaus-design. Jeg kan godt lide funktionalitet og æstetik i en skøn forening, og jeg kan godt lide de spinkle, organiske kurver og udtryk. Jeg har ikke ret mange pynte- genstande, men jeg kan godt lide, at der er bare en lille smule farve, særligt i form af kunst.

Alt er valgt ud med omtanke – og det er ret tydeligt, at det er mig, der har valgt det. Her er noget blåt og noget grafisk med et underspillet element, her er kunst med et budskab. Det er altsammen noget, der er meget typisk mig. Jeg kom ind i det her rum og vidste ret præcist, hvordan jeg syntes, tingene skulle stå.

Læs også: Marie Monrad Graubøl: "Vores køkken er i høj grad et arbejdsrum"

Når man ser på mine tæpper og møbler, er farveholdningen meget i sort, hvid og naturfarver. Jeg har en blå sofa, fordi jeg har et særligt forhold til netop blå. Den farve gør mig glad. Okkerfarven og brune nuancer er nok det, jeg går mest efter.

Jeg synes, det er lidt konformt, når møblerne er placeret langs væggen. Det er lidt, som om man prøver at gemme møblerne væk, fordi man prøver at skabe plads i midten af rummet. Hvorfor ikke bruge pladsen og lade møblerne få den plads, de fortjener? Man devaluerer designet en smule ved at placere det op ad væggen.

Jeg har generelt ikke så mange blomster, men jeg har mange planter. Jeg kan godt lide det grønne. Det tilfører liv. Jeg elsker at færdes i byens parker, og så skal man selvfølgelig også have noget grønt i sit hjem. Jeg tror ikke, jeg kunne bo ude i naturen, men jeg vil gerne have naturen med indenfor i byen.

Læs også: Hanne Graumann: Sådan bor jeg

En af mine venner har et maleri af Matthew Stone. Hver gang jeg ser det, tænker jeg, at det gad jeg godt selv have hængende. Det forestiller en mand, der holder om en nøgen kvinde i en næsten fotografisk gengivelse. Kunst er helt klart det, der kan give mig sommerfugle i maven. Jeg er også fascineret af design. Jeg kunne godt tænke mig et bord af Prouvé, en Dieter Rams-reol og en sofa fra B&B Italia. Kevin Hviid har også designet en smuk stol, jeg sagtens kunne se i mit hjem.

For mig handler kunst om en stor glæde. Det minder mig om en historie, situation eller et menneske, når jeg ser på det, jeg har. Når man kommer hjem til folk, der har meget kunst, fortæller det noget om, hvem de er som mennesker. Det er nok også derfor, det, jeg selv har, betyder så meget for mig – fordi det virkelig er noget, jeg tænker over, når jeg besøger andre. Kunst giver en ekstra dimension og skaber noget personlighed i et rum.

Kom med indenfor i Jannes personlige hjem og bliv inspireret af hendes boligindretning.

Psst ... Klik eller 'swipe' dig igennem billederne.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her