Poetisk porcelæn fra Royal Copenhagen

Poetisk porcelæn fra Royal Copenhagen
Foto: PR

Royal Copenhagen har en lang tradition for at indgå forskellige samarbejder med toneangivende kunstnere. Denne gang er valget faldet på billedkunstner Mette Hannemann. Billedkunstnerens nye kreationer for Royal Copenhagen er en serie af unik porcelæn, som Mette Hannemann har malet med en særlig air-brush teknik. Det er en teknik, hvor man sprøjter malingen på, hvilket giver et mere poetisk udtryk, som adskiller sig fra den streg, vi ellers kender fra Royal Copenhagen design.

Se også: ELLE elsker Royal Copenhagen

Det er ikke første gang at Mette Hannemanns streger pryder det hvide porcelæn. For 20 år siden skabte Mette Hannemann sin første specialproduktion for det mere end 240 år gamle porcelænsbrand. Hun besøgte dengang Royal Copenhagens værksted, hvor hun særligt faldt for de blå glasurfarver og den måde, hvorpå farverne kan gå i ét med porcelænet, når det brændes.

"Mette har en helt særlig poetisk udtryksform. I mødet med Royal Copenhagens underglasursteknik, som hun behersker helt ekseptionelt, fremkommer de fineste værker med en nærmest æterisk skrøbelighed” udtaler Royal Copenhagen sig om samarbejdet med Mette Hannemann. Mette Hannemann har været inspireret af fugle og asiatisk fauna, hvilket der er kommet fine, næsten abstrakte, motiver ud af.

Se også: Se årets smukke julebord hos Royal Copenhagen

Samarbejdet mellem billedkunstneren og Royal Copenhagen består af en special edition og en række unikaer. Begge produktioner er skabt i begrænset omfang, og sælges eksklusivt i Royal Copenhagens butik på Amagertorv i København. Det er også her, du kan opleve de fine bordopdækninger, som Mette Hannemann har kreeret til fremvisningen af det nye porcelæn.

Bordopdækningerne kan du opleve på 1. sal i butikken på Amagertorv 6 i København, indtil midten af juli.

Psst… Klik dig gennem galleriet nedenfor og få et smugkig på den nye serie.

Poetisk porcelæn fra Royal Copenhagen

 

Relaterede artikler