IKEA indgår samarbejde med kendt hollandsk designer

IKEA x Piet Hein Eek
Foto: PR

IKEA har netop offentliggjort deres nye kollektion, JASSA, som er skabt af den hollandske designer Piet Hein Eek og et lille team af IKEA-designere. Kollektionen hylder naturlige materialer og gamle håndværkstraditioner og leder tankerne hen på varme og eksotiske lande. 

Se også: Ikea laver eksklusivt samarbejde med Hay

Den hollandske designer Piet Hein Eek er bedst kendt for sine designobjekter af overskudsmaterialer, og han står nu bag IKEAs nyeste kollektion, JASSA. I forbindelse med skabelsen af den farverige kollektion tog Piet Hein Eek og resten af designteamet til Sydøstasien for at studere de særlige tekstil- og fletteteknikker, som JASSA-kollektionen tager udgangspunkt i.

Kollektionen er nemlig inspireret af sydøstasiatiske designtraditioner og indeholder et skønt miks af bambus, rattan, søgræs, vandhyacinter og bomuld i et væld af farver. 

Om kollektionen siger Piet Hein Eek:

"Vores ambition med kollektionen JASSA er at rette opmærksomheden mod de naturlige materialer, som er en stor del af kollektionen. Men hvad der måske er endnu vigtigere, er det håndværk, som den indebærer og består af. Hvis vi ikke skaber et marked for disse former for produkter, der er lavet ud fra gamle håndværkstraditioner, vil de måske ikke bestå."

Læs også: 6 profiler, du bør følge på Instagram for boliginspiration

Kollektionen er tilgængelig i IKEA fra den 10. marts 2017.

Se et udpluk af kollektionen i galleriet nedenfor...

IKEA indgår samarbejde med kendt hollandsk designer

 

Relaterede artikler