FDB møbler fejres med en Børge Mogensen-klassiker i særudgave

FDB møbler fejres med en Børge Mogensen-klassiker i særudgave

FDB Møbler har siden 1940’erne skabt pindemøbler til danskerne fra den danske FDB-tegnestue, som Børge Mogensen var leder for. Tegnestuen havde en klar ambition om at skabe smukt og solidt design til rimelige priser, sådan at godt design kunne være for alle. Med Børge Mogensen ved roret begyndte FDB-tegnestuen at tegne møbler, der var meget anderledes fra samtidens design. De massive og upraktiske polstrerede møbler blev udskiftet med design, der var skåret ind til benet og FDBs tilgang til design var stramt og moderne. Det var design, der gjorde op med fortidens stilart og der blev fokuseret på, at møbler først og fremmest skulle være funktionelle og tiltale den jævne mand.  

Se også: FDB lancerer en ny elegant bænk

FDB-tegnestuen lagde de første grundsten for, hvad der i dag er en selvfølge, når vi taler dansk design, nemlig det minimalistiske og rene udtryk. De ville ikke bare gøre op med måden, hvorpå man tidligere havde set på design, men også tegne design, der kunne være med til at skabe et bedre liv for den danske befolkning. Tidligere havde godt design nemlig været forbeholdt eliten af samfundet, men med design fra FDB skulle alle kunne få gode møbler ind i deres hjem.

Se også: Sollund designer nye møbler for Bolia 

Siden FDB-tegnestuen første gang lancerede et møbel, har de stået bag meget kendt møbeldesign, som for eksempel ’Folkestolen’ af Børge Mogensen og ’Corona’-stolen af Poul M. Volther. Op gennem 1950’erne, 60’erne og 70’erne havde FDB Møbler deres storhedstid, hvor deres design var populært blandt danskerne og salget gik godt. Efter en nedgang i 1980’erne står FDB Møbler i dag atter stærkt blandt dansk design, efter de i 2013 under Coop relancerede nogle af deres absolutte klassikere.

I år kan FDB Møbler være stolte af at kalde sig selv for 75 år gammel og du kan hylde deres ikoniske design ved at forære dig selv en jubilæumssærudgave. Det er stolene J52B og gyngestolen J52G, der bliver lanceret i de fire farver. De udkommer kun i 75 eksemplarer i hver farve af hver model, og alle eksemplarer vil blive nummereret.

Jubilæumsstolene kan købes på Coop.dk og i FDB Møblers butikker. J52B kommer til at koste 3.299 kr. og gyngestolen J52G 3.799 kr.

Psst… I galleriet nedenfor kan du se J52B og gyngestolen J52G i de fire nye farver. 

FDB stol i Limited Edition udgave i anledningen af 75-års jubilæum

Relaterede artikler