Eksklusivt designsamarbejde bliver til velgørenhedsprojekt

De to danske håndværksvirksomheder, Onecollection og Kopenhagen Fur, er gået sammen i et nyt designprojekt, for at eksperimentere og afprøve muligheden for og brugen af pels i designbranchen. Sammen har de genskabt en smuk og unik Pelikanstol, som oprindeligt blev designet af Finn Juhl i 1940.

Designmøbelfirmaet Onecollection står bag Finn Juhls møbler og herunder den ikoniske Pelikanstol, som nu er blevet betrukket og håndsyet i naturfarvet minkskin, med ben i valnød.

Den smukke Pelikanstol har en værdi af 90.000 kr. og vil ikke blive sat i produktion, men i stedet blive solgt på auktion til højstbydende d. 1. oktober 2016, når velgørenhedsorganisation ’LittleBigHelp’ afholder sin årlige gallafest på Marriott Hotel i København. 

Læs også: Fritz Hansen åbner sin første butik i Danmark og lancerer ny Syverstol

LittleBigHelp er en velgørenhedsorganisation stiftet af Lisbeth Johansen i 2010, der hjælper i det østlige Indien. I år doneres Pelikanstolen til fordel for børn og kvinder i Indiens mest udsatte områder. 

Organisationen ’LittleBigHelp’ samarbejder også med Onecollection om et sideløbende projekt, hvor der doneres 100 kr for hver gang der sælges en 'Council'-stol . Stolen, du måske allerede kender fra FN’s hovedkvarter i New York, som blev designet af Kasper Salto og Thomas Sigsgaard i 2012, til en konkurrence om at skabe et møbel i Finn Juhls ånd. 

 

Der er desværre allerede udsolgt til ’LittleBigHelps’ gallafest d. 1. oktober 2016, men du kan i hele 2016 og 2017 få fingerne i 'Council'-stolen og dermed give dit biddrag til projektet. Læs mere om den smukke 'Council'-stol her!

Eksklusivt designsamarbejde bliver til velgørenhedsprojekt

Relaterede artikler