Sangerinde Debbie Sledge gæster The Standard Jazz Club
The Standard Jazz Club
Kultur

Debbie Sledge gæster The Standard Jazz Club

af Ida Assarsson 30/04/2015
The Standard Jazz Club i København byder atter på skønne jazzoplevelser, når Debbie Sledge fra den hædrede soul- og discogruppe, Sister Sledge, gæster Havnegades ikoniske bygning. ELLE har talt med sangerinden og bedt hende sammensætte et Livets Soundtrack.

The Standard Jazz Club indbyder dig til intime jazzkoncerter på højeste internationale niveau, når Debbie Sledge fra den ikoniske discogruppe, Sister Sledge, der har skabt numre som We Are Family, Lost In Music, Frankie og He’s The Greatest Dancer, gæster Havnegade 44 fra den 7. til den 17. maj.

Debbie Sledge vil blive akkompagneret af Niels Lan Doky Trio, som består af henholdsvis Niels Lan Doky på piano, den fantastiske canadiske bassist, Graig Earle, samt den talentfulde unge danske trommeslager, Niclas Bardeleben.

ELLEs kulturskribent har spurgt til den amerikanske sangerindes snarlige gæsteoptræden – og til hendes musiske virke i øvrigt.

Læs også: ELLE interviewer: Eric Toledano

Hvilke artister ville du inddrage, hvis du blev bedt om at sammensætte et Livets Soundtrack med numre, der har spillet en ganske særlig rolle for dig og dit kunstneriske virke?

Der er intet som Omars There’s Nothing like This, James Browns Soul Power, Chaka Kans I’m Every Woman, Whitney Houstons Thinking of You og Sister Sledges egen We Are Family. Alle disse har haft en betydelig positiv indflydelse på mit liv.

Hvilket af Sister Sledges eget materiale vil du fremhæve som særlig betydningsfuld?

Jeg vil helt sikkert betone numre som Thinking of You, We Are Family og vores nye nummer Women Are The Rhythm of the World, som bliver offentliggjort inden længe – og du kan tro, vi er spændte!

Læs også: Say Lou Lou: Mød kvinderne bag den albumaktuelle duo

Sister Sledge har været til siden discoens begyndelse, og du har for nyligt udgivet jazzalbummet Unsung i eget navn. Hvilken af disse genrer vinder mon kampen om dit hjerte?

Jeg holder meget af hver genre, og begge både beriger mig og tilfredsstiller på forskellig vis min musiske appetit!

På The Standard Jazz Club vil du i samspil med Niels Lan Doky, Graig Earle og Niclas Bardeleben fortolke både nyt og gammelt materiale. Hvilke værker ligger øverst på din egen ønskeliste?

Det kan jeg ikke svare på! Jeg er så henrykt over atter at skulle arbejde og optræde med Niels Lan Doky, og jeg ser meget frem til samarbejdet med også Greg Earle og Niclas Bardeleben – for alt det, de skaber, lykkes til fulde, og de vil få mig til at lyde godt! Jeg glæder mig til lumre ballader såvel som funky gooves! Jeg er så hyped!

Læs også: ELLE anbefaler: Ugens tre bedste kulturelle oplevelser

Du overraskede med en skøn gæsteoptræden på The Standard sidste januar. Hvad fik dig til at vende tilbage til København og the Standard Jazz Club?

Jeg vil, udover mine optrædener med Niels, Graig og Niclas, også være en af de optrædende, når soullegenden James Brown hyldes i København (på The Ballroom den 2. maj, red.). Dette sker i selskab med et skønt cast af legendariske musikere, heriblandt Niels Lan Doky, og jeg er meget beæret over at skulle være med til at fejre mindet om en så ikonisk musiker som Mr. Brown.

Jeg nød at optræde på The Standard sidste januar, og jeg glæder mig meget til at vende tilbage – og jeg håber på at møde flere groove mates på The Standard!

Læs også: Hermés præsenterer årets udstilling: Wanderland

Hvordan mindes du dine møder med James Brown?

James Brown og jeg har mødt hinanden adskillige gange, men vores mest mindeværdige møde var det, der fandt sted, da vi optrådte sammen, da bokserne George Foreman og Muhammed Ali kæmpede mod hinanden i den afrikanske stat Zaïre (1974, red.). Mr. Brown var højt elsket overalt i verden, og det var noget ganske særligt som ung artist at møde og opleve en så stor mester på arbejde. Min søster, Joni, nød at lære ham et par hilsner, han kunne anvende, når han skulle henvende sig til sit fransktalende publikum. Han havde en skøn humor, og med hjælp fra min søster beherskede han den franske udtale godt.

I dag synger jeg hans sange med både stolthed og gode minder.

Billetter til Debbie Sledge feat. Niels Lan Doky Trio på The Standard Jazz Club, Havnegade 44, 1058 København, kan købes her – og glem ikke, at studerende kan få billetter til blot 175 kr. pr. stk.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her