Kvinderne bag Say Lou Lou
Foto: Socrates Mitsios
Film og TV

Say Lou Lou: Mød kvinderne bag den albumaktuelle duo

af Ida Assarsson 24/03/2015
ELLE har talt med tvillingesøstrene, Miranda og Elektra Kilbey-Jansson, der står bag det skønne album, Lucid Dreaming, og spurgt til duoens omsorg og dybe bekymring for miljøet, deres inspirationskilder og tanker om feminismens stadige aktualitet.

Det er i år 100 år siden, at de danske kvinder med vedtagelse af Grundloven opnåede retten til at stemme i Rigsdagen, og blot få år efter fulgte de svenske kvinders stemmeret. ELLE har med afsæt i netop kvindekønnets rettigheder spurgt til de albumaktuelle svensk-australske søstres tanker om kvindefrigørelse og ligestilling – og til CSR og cool kvinder i øvrigt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Bossa Nova: The Standard hylder Stan Getz og João Gilberto

På hvilken måde forholder I jer til kvindefrigørelse og ligestilling?

Vi støtter og forholder os til kvinders frigørelse på alle de måder, det er os muligt. Som kvinder lever vi selv i et samfund styret af mænd; et samfund, hvor kvinder seksualiseres og objektiviseres – både eksplicit i musik og film, men også på mere diskret vis i hverdagslige sammenhænge. Vi kunne skrive en hel afhandling om alle de måder, hvorpå kvinder forskelsbehandles, og feminismen er til stadighed vejen frem i kampen mod menneskelig diskrimination og forskelsbehandling, herunder de grusomme eksempler herpå i andre dele af verden.

I ELLEs aprilnummer hylder vi de cool kvinder, der tør, gør og inspirerer. Hvilke kvinder ser I op til, og hvilke kvinder fortjener, i jeres øjne, særlig opmærksomhed?

Frida Kahlo, Kate Bush, PJ Harvey, Gudrun Schyman, Lena Dunham og Sveriges udenrigsminister, Margot Wallström, er alle kvinder, der inspirerer og som stadig bør hyldes.

Læs også: Bliv festivalklar til CPH PIX og oplev Léa Seydoux i filmen Grand Central

Kan I nævne særligt fremtrædende inspirationskilder inden for også den filmiske eller fotografiske kunst, som har været særligt betydningsfulde i jeres kreative arbejde?

Vi finder meget inspiration i den filmiske kunst – feministisk eller ej, og vi kan blandt mange nævne Bernardo Bertoluccis auteur-film, The Dreamers, samt film som Ole Bornedals Possession, Uli Edels Christiane F, Ingmar Bergmans Wild Strawberries og Michel Gondrys Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Derudover lader vi os også inspirere af fotografer som Linea Scheynius, Guy Bourdin, Carlo Mollino og Deborah Turbeville.

Hvilken rolle spiller kvindelighed for Say Lou Lous kunstneriske udtryk, dvs. for jeres både auditive og visuelle univers?

Vi er kvinder, så alt, hvad vi gør, er skabt ud fra et kvindeligt perspektiv; historierne, vi fortæller med de sangtekster, vi skriver – og de følelser, vi ønsker at formidle herigennem.

Læs også: Oplev Gardar Eide Einarssons kunstneriske tæppefald

ELLEs aprilnummer tematiserer ligeledes CSR (Corporate Social Responsibility – betegnelsen for virksomheders arbejde med at integrere sociale og miljømæssige hensyn i deres forretningsaktiviteter, eksempelvis gennem bæredygtig produktion). På hvilken måde lever I med omtanke for miljø og bæredygtighed i hverdagen?

Vi har begge været vegetarer gennem det meste af vores liv med bevidstheden om, at det betyder meget for klimaet, hvilke fødevarer vi bringer hjem fra supermarkedets hylder. Udledningen af drivhusgasser ville kunne nedsættes kraftigt, hvis vi sparede på kødet, og vi forsøger desuden altid at købe økologiske og lokalt producerede fødevarer, uanset hvor i verden vi befinder os. I vores klædeskabe hænger næsten kun vintagetøj og second hand, og i Skandinavien drikker vi ikke vand på flasker, som bidrager stort til CO2-udstilppet.

Vi er dog bevidste om, at denne miljømæssige omtanke næppe kompenserer for den mængde CO2, der udledes, når vi rejser med fly flere gange månedligt.

Læs også: FLORA DANICA: Indled foråret på Geologisk Museum

Albummet Lucid Dreaming udkom den 25. februar 2015, og glem ikke at lytte med, når den skønne duo gæster Atlas i Aarhus den 24. marts og Loppen i København den 25. marts 2015. Du kan naturligvis se mere her og her.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her