Opskrift Vegansk pasta med cremet tomatsause

vegansk-tomatpasta-elle-dk.jpg
Foto: Stephanie Bang

Måske kan du også huske duften af Heinz tomatsuppe fra din barndom? Det kan jeg i hvert fald.

Ikke fordi jeg kommer fra et hjem, hvor der ikke blev spist med omtanke, men det var noget andet dengang, og fokus på grønt var (desværre) ikke så stort.

Ikke desto mindre så er denne lækre cremede tomatsauce som et sandt barndomsminde, der tager mig tilbage til mørke kolde aftener foran fjernsynet i vores pejsestue, velplaceret i sofaen med en skål Heinz tomatsuppe med pastaskruer.

Dog har jeg nu gjort barndoms-livretten 100% vegansk og plantebaseret og dermed langt mere nærende - om muligt mere velduftende – og så er der tilført en masse friske krydderurter.

Opskriften er til 2 personer.

Ingredienser: 

  • 2,5 dl. rå usaltede cashewnødder
  • 3 dl. god tomatsauce
  • 1 spsk. tomatpure
  • 1/2 dl. vand
  • 1 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 200 gram fuldkornspasta
  • 1 håndfuld ristede pinjekerner
  • Salt, peber og tørret oregano

 

Læs også: Syndig nougat-chokolademælk med hasselnødder.

 

Fremgangsmåde: 

  • Hæld kogende vand over cashewnødderne, og lad dem stå i 1 – 2 timer. Hæld vandet fra og blend nødderne med tomatsauce, hvidløg, vand, tomatpure og krydderurter i en kraftig blender til du har en cremet sauce. Smag til med salt, peber, oregano, lidt revet skal og saft fra en citron.
  • Kog pastaen som anvist på pakken, hæld vandet fra og vend den varme pasta i den cremede tomatsauce. Drys med hakkede ristede pinjekerner og friske krydderurter.
  • Velbekomme!

 

 

 

 

Relaterede artikler