Nytårsdrinken anno 2017: 'Scotch & Pineapple'-cocktail

Nytårsdrinken anno 2017: Rom med ananas, grape og honning

Om få dage mødes du garanteret med dine bedste venner og veninder til et brag af en nytårsfest med masser af lyserøde bobler og god mad!

Men hvis du stadig mangler opskriften til en nytårsdrink, som du enten kan servere til maden eller i løbet af aftenen, så er denne rom-cocktail med ananas, grape og honning lige i øjet!

Det skal du bruge til en 'Scotch & Pineapple'-cocktail

  • 5 cl Johnnie Walker Gold Label Reserve
  • 2 dråber Angostura
  • 1 spsk korianderfrø
  • 1 spsk honning
  • 1⁄2 spsk peber (hvid og sort)
  • 1 spsk olivenolie
  • 10 ml grapejuice
  • 40 ml ananasjuice
  • Lidt danskvand
  • Is

Sådan gør du:

  • I princippet er det her en whisky highball, hvilket betyder en whisky og danskvand – eller ginger ale. Her laver man bare en vinaigrette, som man topper sin drink op med for at give den lidt mere power.
  • Du starter med at mikse din vinaigrette, som består af korianderfrø, honning, peber, olivenolie, angostura bitter og grapejuice i en separat skål.
  • Find dine glas frem. Det må gerne være high ball-glas eller andre høje glas. Fyld dem godt op med isterninger, og hæld Johnnie Walker Gold Label i. Fyld nu resten af glasset danskvand, så der er cirka 3 centimeter ”tomt” uden noget i toppen af glasset.
  • Herefter tilføjer du 5-10 cl vinaigrette på toppen og rører forsigtigt rundt. Du kan tilpasse mængde n efter smag efter smag.
  • Pynt cocktailen med en skive citron eller nogle af de urter, du har brugt i cocktailen for at forstærke duften.

... Happy new year!

Relaterede artikler