Glutenfri power granola uden sukker

Granola er en morgenmadsfavorit for mange - forståeligt nok, for den sprøde og sødmefulde mysli smager ubetinget godt. Men desværre er almindelig granola ikke altid lige så sund, som den giver sig ud for. Den sprøde mysli er nemlig ofte fuld af honning, tilsat sukker og unødvendige fedtstoffer for at give den ekstra knas. Og det er synd taget i betragning af, at der også er gode ting ved myslien som grove gryn, frø og nødder. 

Heldigvis findes der et sundt alternativ til granola, der smager mindst lige så godt og er fuldt ud lige så sprød. ELLE har udviklet en gluten- og sukkerfri power-granola, der er sprængfuld af næringsrige frø, nødder og kerner som chiafrø, valnødder, kokos og græskarkerner og boghvedekerner og glutenfri havregryn, der gør at dem med sarte maver også kan nyde den. Og så er den super-nem at lave, for tricket til sødme og sprødhed er så simpelt som blendet banan tilsmagt med ren vanilje og kanel, der begge fremhæver søde smagsnoter.

Granoalen er en vaskeægte power-granola, da den er rig på de sunde omega-3 fedt syrer, fra særligt chiafrø og valnødder og desuden indeholder både zink, jern og magnesium fra græskarkernerne og kalium fra banan og rosiner, der er gode særligt før og efter træning. Som et lille tvist indeholder granolaen også kakaonibs, der er en god kilde antioxidanter. Dermed smager granolaen syndigt, men kan på alle måder nydes med god samvittighed.

Ingredienser

(Giver ca. 2 store patentkrukker) 

 

  • 2 bananer (øko)
  • 1 pose glutenfri havregryn fra Urtekram (du kan også bruge almindelige, eller det gryn, du foretrækker)
  • 100 gram boghvedekerner (øko) - fås hos helsekosten
  • 50 gram chia-frø (øko)
  • 100 gram kokosflager fra Urtekram
  • 70 gram rå kakaonibs (øko)
  • 120 gram valnødder (øko)
  • 150 gram græskarkerner (øko)
  • 150 gram rosiner (øko)
  • 2 tsk vaniljepulver fra Urtekram
  • 1 tsk stødt kanel fra Urtekram

Sådan gør du:

  1.  Tænd ovnen på 175 grader (varmluft). Skær bananerne i skiver og blend dem med kanel og vanilje.
  2.  Kom havregryn og boghvedekerner i en stor skål og vend banan-cremen i.
  3.  Fordel banan/gryn-blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag den ved 175 grader i ca. 20 minutter. Husk at vende rundt i granolaen undevejs, så den ikke brænder på i kanterne.
  4.  Tag granolaen ud af ovnen og vend kokosflager, græskarkerner og valnødder i. Bag granolaen med nødder færdig i ca 10 minutter til gryn og kokosflager er gyldne.
  5.  Tag granolaen ud af ovnen og lad den køle lidt. Vend derefter kakaonibs, chia-frø og rosiner i granolaen og lad den køle helt af.
  6.  Når granolaen er helt kold kommes den på glas der kan lukke helt tæt. Nyd den som topping på din favorit-morgenmad eller som et sundt alternativ til kammerjunkere, når det bliver tid til koldskål.

I galleriet nedenfor kan du se fremgangsmåden step-for-step:

Glutenfri og sukkerfri granola

 

Relaterede artikler