Foto: All Over Press
Skønhed

Tanning-guruen Jules Heptonstall: Sådan får du en perfekt selvbruner-tan

af Maria Harder 21/06/2016
I Hollywood sværger stjernerne til selvbruner, der efterhånden er blevet en hel kunstart. Dog behøver det ikke at være svært at få en lækker sommerkulør derhjemme – Tanning-eksperten, Jules Heptonstall fra St. Tropez, giver dig her sine ekspertråd til, hvordan du får en nem og gylden selvbrunertan derhjemme.

En god kulør gør altså noget ved selvtilliden - alt dit tøj klæder dig bedre, og du kan næsten helt undvære make-up. Hvis du, ligesom os på ELLE-redaktionen, synes at du er en bedre udgave af dig selv, når du har en tan, så skal du læse med her.

Læs også: Her er hemmeligheden bag Blake Livelys naturlige look

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Her får du nemlig selvbruner-eksperten fra St.Tropez, Jules Heptonstalls, ekspertråd til, hvordan du kan få en gylden sommerkulør derhjemme - uden solens skadelige stråler.

Han er the 'go-to-guy' når de handler om den perfekte glød. Jules Heptonstall er tanning-ekspert i hos selvbrunermærket St. Tropez, og det er ham, der sørger for at stjerner som Sienna Miller, Rita Ora, Poppy Delevigne og Blake Lively m.fl. har lækre sommerbrune stænger året rundt. Men nu om dage handler det ikke kun om selvbruner, det handler også om ensartet hud og highligting. Her får du alle jules gode råd til en perfekt selvbrunertan.

1. Hvad er det aller vigtigste, man skal huske, inden man bruger selvbruner?

Regel nummer et? Du skal altid eksfoliere, før du påfører din selvbruner. Eksfoliering vil skabe en jævn hudoverflade og derved minimere risikoen for en ujævn tan og striber. Det vil også fjerne eventuelle rester af selvbruner fra sidste gang du tannede.

2. Hvad er de største selvbruner-fejl?

Ideelt set, skal en tan se naturlig ud, sådan at andre næsten ikke lægger mærke til det. En tan, der ikke matcher personens hudtone, kan nogle gange komme til at se lidt kunstig ud. Uden den rette forberedelse og vedligeholdelse, kan selvbruner sætte sig fast på områder som albuer, hænder, knæ og fødder. Tegn, der afslører dig, er typisk plamager på håndfladerne, mellem fingrene og ved neglene. Derfor skal du altid putte fugtighedscreme på hænder, albuer, knæ og fødder lige inden du anvender selvbruner (du skal ikke putte fugtighedscreme på resten af kroppen) – cremen vil fungere som en barriere under påføringen af selvbruneren, og den vil sikre dig en finish, der ser naturlig ud.

3. Hvad er den seneste trend, når det kommer til selvbruner?

St. Tropez har spillet en kæmpe rolle i selvbruner-evolutionen, hvor selvbruner ikke kun er blevet stilfuldt, men også luksuriøst, eftertragtet og let tilgængeligt derhjemme, takket være deres formelteknologier. Post-Workout-Selfie-Tan blev set alle vegne på catwalks under SS16, især til Preen’s show. Denne trend er indbegrebet af naturlig glød. Det handler om at tilføre en blød varme, der ’hviler’ på huden og derefter gøre den perfekt med en skinnende atletisk finish ved at bruge 'St. Tropez Instant Tan Lotion i Light/medium' som base.

4. Der er mange hudtrends for tiden – kan du nævne én, der er kommet for at blive?

Vi er dykket godt ned i ’generation selfie’. Presset om at se fejlfri OG individuel ud, har aldrig været så åbenlyst. Tanning handler ikke kun om at få gylden hud – nu handler det om at skabe nuancer, dybde og definere vores rammer – ligesom highlighting, strobing (fremhæve træk ved hjælp af shine) og nu også sløring af vores hud.

Vi ser mange produkter, der kombinerer to eller tre produkter i ét. Tag for eksempel St. Tropez Gradual Tan Tinted Everyday Body Lotion. Produktets base er en gradvis tan, der opbygger en farve på huden, for hver dag den anvendes. Cremen er tilsat en rig gylden top-coat, der giver et øjeblikkeligt strejf af bronze. Top-coaten er tilført en rig strøm af silikone, hvilket giver en visuel affekt af sløret hud. Tilsammen skaber dette en sløret, gylden og gennemfugtet hudtone.

5. Dit bedste tip til smuk hud?

Drik to en halv liter vand om dagen, idet huden naturligt vil stråle, når den er gennemfugtet. Prøv at styre uden om sukker, da sukker gør mærke rande mere fremtrædende, og det gør mangel på søvn også. Produkter der indeholder hyaluronsyre hjælper til at forbedre hudens overflade og gøre den mere ensartet.

6. Din mest glamourøse tanning-oplevelse?

At blive fløjet til en ø i Venedig i seks timer for at tanne en kendis inden et bal. Det var utroligt udmattende, men uden tvivl glamourøst.

Desværre ved vi ikke, hvem den kendte person er, men én ting er helt sikkert, hun må sætte mindst ligeså meget pris på en god tan, som vi gør!

Læs også: ELLE guider: her er de bedste skønhedsmasker

Nu hvor Jules Heptonstall har givet os alle sine ekspertråd til en fejlfri sommerglød, er det bare med selv at komme i gang, så du også kan få det naturlige gyldne sommerlook.

God tanning!

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her