Foto: Kavian Borhani
Min sundhed

Trine Kjær om sin sundhed: "Sådan spiser og træner jeg"

af Rose Maria Boelsmand 5/03/2020
For iværksætter og stylist Trine Kjær er den overordnede sundhedsfilosofi ‘alt med måde’. Det er vigtigt for hende at give gode, naturlige madvaner videre til sin datter, ligesom hun prioriterer at samles med sin familie om hovedmåltiderne frem for at snacke og bruge tid i et fitnesscenter.
Trine Kjær er 31 år og fuldtidsinfluencer, stylist og stifter af Trines Wardrobe, der producerer hårprodukter. Trine er mor til datteren Roberta og bor med sin mand i en villalejlighed på Frederiksberg. Hvad er det første, du gør, når du vågner? Jeg putter koldt vand i ansigtet som det første, og så laver jeg min ansigtsrutine. Jeg bruger en let renselotion, som jeg har købt med hjem fra Japan, efterfulgt af ansigtscreme. Og så laver jeg kaffe. Hvordan ser dine morgener typsik ud? Både min mand og jeg er selvstændige, så vi har valgt, at vores morgener skal være stressfrie. Vi spiser morgenmad sammen hver morgen, og ro er kodeordet. Den første, der skal ud ad døren, er vores datter, og følgetjansen skiftes vi om. Jeg elsker, når det er Nicholas (Trines mand, red.), der følger hende, for så har jeg lidt ekstra tid til at gøre mig klar.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvad spiser du i løbet af en dag? Min kostfilosofi er rimelig large. Det er den især blevet, efter at jeg blev mor – jeg udelukker ikke noget fra min kost. Til morgenmad spiser jeg et blødkogt æg, rugbrød med ost eller yoghurt med mysli og frugt. Frokosten er det måltid på dagen, der er mindst vigtigt for mig, og hvis jeg skal spare på mine kalorier et sted, uden at holde regnskab, så er det midt på dagen. Når jeg ikke har frokostmøder ude, spiser jeg knækbrød eller en salat herhjemme. Vi prioriterer til gengæld virkelig aftensmaden, og vi kan begge lide at lave mad. Vi spiser sundt, men det er ikke sundere, end at vi får brød med smør. Der er dog altid meget grønt. Minimum to hvis ikke tre grønne indslag per ret, og vi kan godt lide konceptet med, at man får lidt forskelligt. Vi prøver at gøre vores datter så lidt kræsen som muligt ved at lade hende spise det samme som os, men det er klart, at pasta og ris er blandt hendes favoritter – så det spiser vi meget mere af, efter at vi har fået hende. Hvad er dit forhold til snacks? Jeg snacker meget lidt, men jeg hygger mig ofte med en god kop kaffe eller te. Og jeg elsker vand med brus! Nogle gange spiser jeg lidt frugt, men det er sjældent. Jeg vil gerne lære min datter vigtigheden af, at man spiser til måltiderne og ikke på alle andre tidspunkter, på samme måde som jeg også vil vise hende, at al mad er tilladt, og at der ikke er noget, der er forbudt, så hun får et sundt forhold til mad. Dyrker du motion? Mit forhold til træning har helt klart ændret sig, for nu prioriterer jeg at være sammen med min familie frem for at stå i et træningscenter. Jeg går meget hver dag – i gennemsnit syv kilometer om dagen, og jeg prøver at strukturere min dag, så jeg har tid til at gå til det meste. Det giver mig utrolig meget ro at gå frem for at cykle, som jeg synes kan være vildt stressende herinde i byen. Jeg dyrker yoga hjemme, og i perioder er jeg god og får motioneret tre gange om ugen; det kan være yoga, styrke- eller løbetræning. Men fordi jeg rejser meget, er det svært for mig at holde det ved lige, og netop derfor er det så vigtigt for mig at gå – for det kan jeg gøre, uanset hvor jeg er.
Japansk ansigtsrens, Senka, 50 kr. på Amazon.com. Sneakers model 990, New Balance, 1.600 kr. Yogamåtte, Casall, 429 kr. Trådløse høretelefoner, B&O, 2.750 kr. Japansk lotion, Goku Jyon, 78 kr. på Amazon.com.
Din hurtige genvej til sundhed? Et quickfix, vi benytter os af i hverdagen, når vi har vildt travlt, er at købe sund takeaway. Der er kommet mange gode alternativer som poké bowls eller friske salater fra thailandske og vietnamesiske restauranter. Det køber vi ofte. Hvad er dit aftenritual? Min aftenrutine er kort, men effektiv, da jeg har haft en periode med stresset hud. Jeg renser ansigtet med micellar water og en japansk renseskum og slutter af med en japansk fugtlotion. Jeg er begyndt at læse, inden jeg skal sove. Ofte bliver det kun til to sider, inden jeg falder i søvn, men det er terapeutisk for mig – i stedet for at se på mobilen inden sengetid.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her