

Opskrift: Sildemad fra Anne Larsens nye kogebog ”Æg”
Anne Larsen er anerkendt for sine kogebøger og evner som madskribent. Sidste fredag d. 30. september udkom hendes bog ”Æg” der i alt sin geniale enkelthed, giver dig 75 forskellige opskrifter på, hvordan du kan inkorporere æg i din kost – på nye og sunde måder. ELLEs Health Editor Stephanie Bang fik lov til at smugkigge i bogen, før den blev udgivet, og hun har udvalgt fire opskrifter, som vi vil dele med jer de næste uger.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Læs også: Opskrift: "Eat, pray, love" fra Anne Larsens nye kogebog "Æg"
Æg har en høj koncentration af protein, som har en høj ernæringsmæssig kvalitet grundet de særlige aminosyrer, som det er opbygget af. Æggets protein indeholder alle de aminosyrer, vores krop har brug for – også de såkaldt essentielle aminosyrer. Desuden er æg både billige og nemme at få fat i – der er altså ingen undskyldning for at komme i gang med at prøve en opskrift, som har æg som omdrejningspunkt.
I denne uge er vi nået til Anne Larsens opskrift på den klassiske sildemad:
Sildemad:
med smilende æg
Sild er med sit indhold af D-vitamin og gode omega-3-fedtsyrer en sund spise, som egner sig godt til en rugbrødsmad med grønt og et smilende æg, og så tager det stort set ingen tid at lave. Køb gerne silden hos din lokale fiskehandler for at opnå den bedste smag og kvalitet.
Ingredienser til 1 person på 15 minutter:
- 1 æg
- 1 gammeldags modnet marineret sildefilet, her en krydret
- 1 lille håndfuld spæde salater og brøndkarse
- 5-7 rødløgsringe
- 1 skive rugbrød
Sådan gør du:
- Kog ægget smilende – 7 minutter.
- Dræn silden.
- Gør salat og brøndkarse i stand, skyl og slyng det rent og tørt. Anret salat og brøndkarse på brød, herefter sild, løg, æg og brøndkarse.
Anekdote fra Anne Larsen, forfatter til ’Æg’:
“Jeg er en lille undulat, jeg har så ondt i min mave, for dem jeg bor hos, ja, dem jeg bor hos, de er så nærige. De gi’r mig sild hver eneste dag, men det vil jeg ikke ha’. For jeg vil hellere, ja, jeg vil hellere ha’ Coca-Cola og IS!”, er en sang, mit barnebarn Alba lærte i børnehaven. Og vi sang den ofte. Forskellen er så, at jeg elsker en sildemad, gerne næsten hver eneste dag, med et æg på et stykke godt rugbrød. Og jeg tvinger ikke Alba til at spise sildemadder.
Sponsoreret indhold
ELLE anbefaler


Caroline Bille Brahe: "Jeg er mere nervøs, når jeg sender en kollektion på gaden, end jeg nogensinde har været over at gå på en catwalk"

Clara Svane: Denne prisvenlige olie bruger jeg til ansigt, krop og hår

Bedst i test: Disse natmasker udfører arbejdet, mens du sover

Ny favoritcafé og bukser i forårstriber: Ugens udvalgte med Nikita Hoffmann Andersen
