Opskrift fra 'Vidunderlige Vafler': Matcha-vafler
Foto: PR
Sundhed

Opskrift fra 'Vidunderlige Vafler': Matcha-vafler

af Sarah Emilie Aagaard 10/11/2017
Vaffeltrenden er i den grad kommet til København, og det understreger Camilla Stemann Jensen i allerhøjeste grad med sin nye kogebog 'Vidunderlige Vafler', der byder på et mekka af vaffelopskrifter med sundt fortegn fra både det søde og det salte køkken. Få opskriften på 'Matcha-vafler' fra kogebogen her...
Fra overskydende nudler i en wokret eller det kedelige halve blomkålshoved, som ligger nederst i køleskabet, til en frisk og sprød vaffelburger eller en smagfuld vaffelpizza med sundt fortegn. Camilla Stemann Jensens nye kogebog ’Vidunderlige Vafler’ handler om vaffelmagi, når det er bedst.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Og måske kender du allerede vaffeldronninngen fra Go’ morgen Danmark eller fra hendes livsstilsblog copenhagenbyme.com, hvor Camilla allerede har introduceret os for et hav af inspirerende vaffelopskrifter. Hun er nemlig en ægte vaffel-entusiast, og det har hun været lige siden, hun som lille blev introduceret for sin yndlingsspise hos en barndomsveninde – der godt nok dengang var tilberedt på gammeldags manér med både sukker, syltetøj og flormelis, men som ikke desto mindre fik Camilla til at elske vafler. Læs også: Opskrift fra 'Beauty Food': Knasende sprød chokolade-twixbar, der giver et skønhedsfix Siden har Camillas vaffelpassion bredt sig til lidt mere end de søde af slagsen, og derfor besluttede hun sig for at skrive bogen ’Vidunderlige Vafler’, som byder på 75 vaffelopskrifter fra både det søde og det salte køkken til alle dagens måltider med alt fra belgiske vafler og vaffellagkage til ny-fortolkninger af klassiske opskrifter som tacos-vafler, stenaldervafler, bánh mí-vafler, vaffelhotdogs og vaffeltoast. Fælles for de 75 opskrifter er, at de er hurtige og lette at lave, og desuden er Camillas vaffelopskrifter baseret på en bæredygtig livsstil. For som Camilla selv siger: ”Alle rester i hele verden kan trylles om til vafler!” Vi er allerede vilde med Camilla Stemanns nye kogebog, og derfor har vi fået fingrene i bogen og endda fået lov at dele tre vidunderlige vaffelopskrifter med jer. Læs også: 6 steder du finder den nye it-spise sunde vafler Den første vaffelopskrift, vi deler med jer, er opskriften på Matcha-vafler, som er en herlig morgenspise med både velsmagende karakter og sundt fortegn. Matcha-vafler (Vafler med grøn te) Om opskriften siger Camilla selv: "En grøn smoothie om morgenen med matcha, spirulina eller andet superfood er blevet en meget populær måde at starte dagen på med masser af energi. Prøv en matcha-vaffel efter denne opskrift i stedet næste gang – eller brug resterne af din smoothieblend (den behøver ikke være grøn), og tilsæt æg og mel. Matcha kan også erstattes med f.eks. spirulina eller andet superfood. Jeg foretrækker nøddesmør, frugt eller bær og kakaonibs. Du kan prøve dig frem og toppe vaflen med din egen favorit." Det skal du bruge (8 stk.):
  • 50 g. frisk spinat eller grønkål
  • 1 banan
  • 2 æg
  • 1 dl vand
  • 2 dl mel
  • 1 spsk. matcha

Sådan gør du:

1. Skyl spinat/grønkål, og blend alle ingredienserne sammen. Hvis du har en restsmoothie, blander eller blender du den sammen med æg og mel. Lad dejen trække, og tænd for vaffeljernet. 2. Kom lidt fedtstof på vaffeljernet og ½ dl dej på hver vaffelplade – dejen behøver ikke komme helt ud til kanten. 3. Bag hver vaffel i 3-4 minutter, og top med nøddesmør, bær eller frugt og kakaonibs. Tip: Bag dem evt. en søndag, frys dem ned, og tag dem op hver morgen i ugen, der følger. Velbekomme!
Camilla Stemanns nye bog ’Vidunderlige Vafler’ koster 249,95 kroner og kan købes i boghandlen eller online.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her