Klumme: Er der en slankekur til alle?

Et tilbagevendende ønske om at smide de overflødige kilo og gøre op med en livsrytme, der ikke er gavnlig for ens sundhed, leder mange (især kvinder) i armene på tidens hotte kost-guruer.

Læs hvordan tyggegummi ødelægger din slankekur her

Vi leder efter smutvejen eller miraklet, der hurtigt og effektivt baner den slanke og sunde vej. Men er én bestemt metode den gyldne vej? Og er den lettere og mere effektiv end alle andre? Does one diet fit all?

Se bare på tidens måske hotteste kure, 5:2-kuren og Palæo (stenalderkost). De er vidt forskellige i deres principper. 5:2-kuren går ud på, at du to dage om ugen faster ved maks. at indtage 500 kcal, hvis du er kvinde. De to dage må ikke ligge i forlængelse af hinanden.

Læs om en super-hurtig slankekur her

De øvrige fem dage skal du spise, som du plejer. Palæo er lidt mere kompliceret, men principperne lyder: Spis som dine forfædre - masser af kød, fisk, frugt, bær og grøntsager. Kvit alle forarbejdede fødevarer (også mejerivarer) og stivelsesholdige produkter - pasta, ris, korn og brød i alle afskygninger.

Altså to vidt forskellige kure! Rent sundhedsmæssigt har jeg ingen voldsomme anker mod de nævnte kure. Med 5:2-kuren er min bekymring, at det kan blive invaliderende for dit sociale liv, at der er dage, hvor du ikke spiser.

Og palæo-kosten ser jeg gerne suppleret med et højt aktivitetsniveau, hvor du får forbrændt al den energi fra det fedt, du indtager, så det ikke aflejres uhensigtsmæssige steder.

Læs mere om de nye slanke-tendenser i det nyeste nummer af ELLE, der er i butikkerne lige nu.