Sundhed

Her er 11 smutveje til en hurtigere forbrænding

af Miriam Meyer 13/05/2013
Med disse 11 gyldne tips kan du få drømmekroppen - og samtidig nyde et stykke kage eller to

Det kan godt være, at Hollywoodskønheder, som Kate Hudson og Blake Lively, er uretfærdigt heldige og født med et abnormt højt stofskifte. Men selvom du ikke kan spise det ene stykke kage efter det andet, uden at ane den mindste smule vægtforøgelse, er der faktisk måder, hvorpå du kan påvirke dit stofskifte, så du forbrænder kalorier hurtigere og mere effektivt. Her er 11 sikre veje til en hurtigere forbrænding (og dermed mindre skyldfølelse, når du spiser det ekstra stykke kage).

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Her er 11 måder, hvorpå du kan øge din fedtforbrænding:

1. Sov! Foruden at du kan have svært ved at holde dig vågen på arbejde, har forskere fundet frem til, at forbrænding og søvn er forbundet med hinanden. Så hvis du ikke får din søvn, kan det nedsætte din forbrænding drastisk.

2. Drik grøn the. En kop varm the er både godt for sjælen og for kroppen, som man siger. Og der er noget om snakken. Foruden antioxidanter, giver grøn the dit stofskifte et ordenltligt spark bagi. Og så er en kop grøn the ganske kaloriefri, så nyd bare en kop eller to om dagen.

3. Øg intensiteten af din træning. Selvom du skal have en high five for, at du tager i træningscenter og træner, er det ikke nok at være flittig, når det kommer til at øge forbrændingen. Eksperter anbefaler især intervaltræning, som virkerlig sætter pulsen op. Så intensiver dit træningsforløb, så taber du dig hurtigere og mere.

4. Spring aldrig morgenmaden over. Tanken om en stor morgenmad kan give nogle kvalme, og nogle foretrækker at trykke på snooze-knappen, fremfor at spise en bid morgenbrød. Men morgenmåltidet er en vigtig en start på dagen - især når det kommer til, hvor hurtigt din krop forbrænder energi. Så selv hvis du ikke kan overskue en brunchtallerken, er det en god ide at spise en lille skål yoghurt, skære noget frugt eller spise en lille snack.

5. Pump jern. Det lyder måske lidt voldsomt, men vægte er ikke kun til for at få større muskler. Lidt vægttræning kan også hjælpe dit stofskifte på vej, så du forbrænder mere fedt.

6. Drik vand. En slurk H20 er en enkel, men effektiv måde at gøre det lettere for kroppen at forbrænde kalorier.

7. Spis krydret mad. Stærk mad er ikke bare en af tidens store kulinariske trends. Den kan også sætte gang i din forbrænding. Så brug nogle stærke krydderier og masser af frisk chili, når du skal lave mad.

8. Konditionstræning. At cykle til arbejde eller i skole er en rigtig god ide. Især når det gælder forbrænding. Undersøgelser har vist, at 45 minutter på cyklen øger din forbrænding i 12 timer.

9. Spis med omtanke. At spise er også en vigtig del af at øge din forbrænding, så glem alt om usunde vaner med at springe måltider over. Især visse fødevarer hjælper faktisk din krop med at forbrænde fedt. Det gælder blandt andet tun og grapefrugt, ligesom en omgang protein også gavner din forbrænding. Så spis en grapefrugt og et blødkogt æg til morgenmad, så er du godt kørende.

10. Drik en kop kaffe om dagen. Mens de fleste sværger til kaffe, når der skal skrives en eksamensopgave eller svares på 10.000 arbejdsmails, kan en kop kaffe om dagen faktisk være en ganske fornuftig løsning, hvis du vil tabe dig. Koffeinen i kaffen absorberes lynhurtigt af kroppen og får dit hjerte til at slå hurtigere. Det giver et forbrændings-boost, som peaker omtrent tre timer efter, du har indtaget kaffen.

11. Grin! Den sjoveste måde at forbrænde fedt på? At grine kan have en afgørende effekt på din forbrænding. Videnskaben viser, at så lidt som 10 minutters latter om dagen (eller ca. et halvt afsnit af 'Friends') kan forbrænde energi. Så bare grin, grin, grin - og smil, naturligvis.

Kilde: Health.com.

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her