Foto: Mega
Hjemmekontor

5 tips til en god hjemmearbejdsdag

af Simone Erica Rosenlund 19/03/2020
Virksomheder, uddannelsessteder og skoler rundt omkring er lukket ned for at beskytte os og mindske smitten med coronavirus, og det har ført til, at størstedelen af verden p.t. arbejder hjemmefra. Det kan være dejligt, men også udfordrende, så hvordan får man det bedste ud af sin dag, når man arbejder hjemmefra? Se med her…

Selv om foråret blomstrer, og temperaturerne langsomt stiger, holder vi os indendøre for tiden.

Størstedelen af os er nemlig "indespærrede" i vores hjem, og de af os, der kan arbejde hjemmefra, sidder nu i vores hyggetøj og prøver at få en ny hverdag op at køre.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det kan være lidt af en udfordring, hvis hele husstanden er hjemme - for slet ikke at tale om at være "i lockdown" alene. Det er nemlig særligt svært at motivere sig selv til at droppe hyggeklæderne til fordel for rigtigt tøj, når ingen alligevel ser en.

Vi forsøger dog at se muligheder i stedet for begrænsninger og har derfor samlet nogle tips til, hvordan du kan arbejde mest effektivt og behageligt i dit hjem og stadig føle, at du har en rigtig hverdag.

Her er 5 tips til en god hjemmearbejdsdag

Klæd dig normalt på

Eksperter anbefaler, at man står op og gør sig klar, som man plejer, får morgenmad og klæder sig på i rigtigt tøj - og i øvrigt holder en normal døgnrytme. Formålet med det er at snyde hjernen til at tro, at man skal afsted på arbejde og leve sit normale liv. Ellers kan man hurtigt komme til at leve i sit nattøj og glemme badet, fordi man tænker, at der jo alligevel ikke er nogle, der skal se en.

Det er selvfølgelig også rart at have behageligt hyggetøj på. Det er jo netop nu, du kan udnytte muligheden for at være iført ene og alene bløde gevandter. Husk dog at skift tøj, når du vågner, så du ikke sidder i din pyjamas.

Det kan faktisk også være helt hyggeligt at klæde sig pænt på for sig selv, og så kan du jo også snuppe et par pæne billeder til dine sociale medier samtidigt. #stayingin.

Spis ordentligt

Det kan være en reel udfordring ikke at snacke konstant, når man er hjemme 24/7. Og sikkert også har lidt ondt af sig selv over at leve i karantænelivet... Du skal helt sikkert forkæle dig selv i disse tider, men når det er sagt anbefales det, at du stadig spiser dine normale måltider i løbet af dagen. Sørg for at få frisk frugt, grøntsager og protein.

Læs også: Zara producerer og donerer livsnødvendige produkter til coronabekæmpelse

Hold Skype-møder

Når man ikke kan mødes på kontoret og holde møder i disse dage, men stadig skal foretage vigtige samtaler, er det heldigt, at teknologien i dag tillader os at afholde Skype-møder. Her har du en stor fordel: Du behøver ikke at have bukser på. Du kan sagtens bare sidde med et tæppe om dig eller i hvert fald i dine blødeste cashmere-bukser. En anden fordel er, at du sagtens kan tage en kop te og nogle snacks med hen foran skærmen. Husk dog lige at slukke din mikrofon, når du snacker gulerødder.

Hold fokus

En stor udfordring ved at arbejde hjemmefra er at holde fokus og ikke blive distraheret af børnene, vasketøjet, tv’et, sengen, hunden og Instagram. Det bedste, du kan gøre, er at tænke på dine kollegaer, som også sidder i samme situation som dig lige nu og få lavet en masse både for din og deres skyld. Lav en to-do-list hver morgen og sørg for at nå den hver dag. Tiden efter covid-19 bliver ikke særlig rar, hvis vi lige nu skubber en masse ting ud i fremtiden. Få det gjort!

Få frisk luft

Sørg for ikke at bure dig totalt inde. Åbn vinduerne og få noget frisk luft ind, mens du arbejder og sørg for at komme ud i løbet af dagen. Normalt ville du som minimum komme ud, når du skulle til og fra arbejde, og det går ikke at sidde indenfor fra morgen til aften. Lav en aftale med dig selv om, at du skal gå en tur i en times tid, snart du har fri fra arbejde (gerne med en podcast i ørene). Så kan du også stene Netflix med bedre samvittighed, når du kommer hjem igen.

Psst! På ELLEs Instagram deler vi løbende hjemmetips, som du kan få glæde af under coronakrisen. Følg med HER.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her