Foto: @annep_beauty
Ekspertviden

Skønhedsekspert Anette K. Poulsens bedste tips til sensitiv, tør og fedtet hud

af Anne P 22/04/2020
Anette K. Poulsen er skønhedsredaktør på Børsen, skønhedsekspert på TV2 og forfatter. ELLEs skønhedsredaktør Anne P. har frittet hende for de bedste bedste tips til henholdvis sensitiv, tør og fedtet hud.

En af de kollegaer, jeg værdsætter allermest i min forskønnende branche, er blog-mamma, skønhedsredaktør på Børsen og forfatter, Anette K. Poulsen.

Hun er først og fremmest meget gavmild med sig selv og sin viden. Selv om vi jo nærmest er ’kon-kullegaer’, men jeg har aldrig følt, at hun holdt på noget, når jeg nysgerrigt har spurgt ind til viden om et emne eller ved sparring på vinkel af en artikel. Og så er hun ufattelig sjov. Jeg er meget tiltrukket af humor – særlig den lidt uventede version af slagsen. Anette har jeg interviewet et hav af gange til ELLE, senest i forbindelse med lanceringen af sin nyeste fineste bog ’Seriøst Bedre Hud’, men jeg ved også en del om hende og hendes præferencer ud i produkter, og tænkte jeg ville dele dem her. Man skal jo give de gaver, man gerne selv vil have ikke?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

For eksempel ved jeg, hvad hun ville sige til udfordringen ved sensitiv hud:
 • Jo mindre jo bedre. Føler du dig sart, rødmeramt eller bare lettere hudirritabel, så kør en minimalistisk hudplejestil. Også i forhold til ingredienser i hudplejeprodukter. På den måde er det også nemmere at finde ud af, hvad du eventuelt har det stramt med.
 • Vil du have den enkleste rutine, så hold dig til vaskekluden efterfulgt af et pift fugtmættende mist og slut af med beskyttende ansigtscreme med SPF. Misten er god at supplere med i løbet af dagen, hvis huden føles stram. Det er afgørende at smøre creme på, mens huden er let fugtig og ikke dryppende våd. Det, amerikanerne kalder ’damp’.
 • Misten kan erstattes med grøn te, som du selv laver, frisk, men afkølet. På den måde får du en beskyttende antioxidant-værdi, men uden fugtmætning.
Hold øje med dulmende ingredienser som:
 • Niacinamid (B3-vitamin) er en meget stabil ingrediens i forhold til lys og varme. Dulmer rødme, beskytter, glatter ud og udjævner farven
 • Mælkesyrebakterier, også i hudpleje, virker beroligende, beskyttende og dulmende.
 • Zink virker dulmende og har en beskyttende antioxidanteffekt
 • Hyaluronsyre og glycerin binder fugt
 • Azelainsyre er en beroligende og opklarende multitasker, der ufortjent er fløjet under radaren. Syren, der kommer fra korn, har nærmest en piberensereffekt på porer og dulmer samtidigt rødme
Til gengæld er der også flere af os, der lider af tør hud, og hertil er Anettes bedste råd:
 • Tilsæt et par oliedråber til din hudpleje (især hvis du opholder dig ved radiatorvarme). Det forhindrer fugttab
 • Skip skrappe renseprodukter og for varme bade.
 • Brug salver og federe cremer lige efter badet, mens huden stadig er en smule fugtig. På den måde bliver fugten i hudens øverste lag forseglet, og du undgår tørhed. Hvis du ikke har været eller skal i bad, så brug altid en fugtmættende ansigtsmist (se efter, at der er hyaluron eller glycerin i) lige inden du smører på
Og hvis du så er nysgerrig på, hvad man for alt i verden undgå, hvis man har tildens til fedtet hud?
 • Generelt skal man være forsigtig med at asfaltere ens hud med for meget olie, da fedtet hud mere eller mindre er selvsmørende. Her er der brug for fugt – f.eks. fra hyaluronsyre eller glycerin. Salicylsyre, som er antiinflammatorisk, og kommer fra pilebark er noget af det eneste, der kan eksfoliere ned i en pore, og det er der brug for netop, hvis huden fedter til, og porerne bliver mere synlige.
 • Ved akne, så husk, at det er en hudsygdom, der kan gøres noget ved – hos hudlægen!
Jeg spurgte også Anette, om der er produkter hun nægter at leve uden?
 • Haha, der er ikke produkter, som jeg nægter at leve foruden. Der er ingredienser, jeg ikke vil undvære. På samme måde som, at du måske ikke vil være foruden æg og juice om morgenen…næste step kan så være at opfinde den (for en selv) bedste juice og fineste æg. Så jeg vil ikke være foruden SPF, fugtmætning, A-vitamin, niacinamid, EGF og squalane.
 • Tager vi f.eks. A-vitamin, så ser jeg på, hvem der har specialiseret i at producere det i visse tilfælde skrøbelige vitamin. Det er bl.a. Verso, Beauté Pacifique og Environ. Selvfølgelig er der også producenter, som blander et umanerligt godt produkt. Et sådant eksempel – selv om det er noget dyrt – er dermalogicas lysnende serum Biolumin-D.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her